Joe Biden'ın oğlu ordudan atıldı!

ABD Başkan Yardımcı Joe Biden'ın en küçük oğlu Hunter Biden’ın uyuşturucu testinin pozitif çıkması sonucu Amerikan Deniz Kuvvetleri'nden atıldığı iddia edildi.

İsmini belirtmeyen 2 aile yakınının iddiasına göre Hunter Biden (44), geçen yıl donanma tarafından yaptırılan kokain testinin pozitif çıkması sonucu Deniz Kuvvetlerinden ihraç edildi. Deniz Kuvvetleri Biden’ın ihraç edildiğini doğrularken, Hunter Biden’ın niçin ihraç edildiği yönündeyse açıklamada bulunmadı. ABD ordusunda genellikle uyuşturucu testi yaptırmayı kabul etmeyen ya da testi pozitif çıkan kişiler ordudaki görevinden ihraç ediliyor.
Karar sonrası basın toplantısı düzenleyen Hunter Biden niçin ihraç edildiği yönünde açıklamada bulunmadı. Biden, “ABD Deniz Kuvvetleri’nde çalışmak benim için onurdu. İhraç edilmememe neden olan hareketimden dolayı pişmanlık ve utanç duyuyorum” dedi. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın ofisi de Hunter Biden’ın kokain kullanımı sonucu ihraç edildiğine dair bir açıklama yapmadı.

Hunter Biden, 2012 yılında Deniz Kuvvetleri’nin Kamu İşleri bölümüne yarı zamanlı memur olarak atanmıştı. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden geçtiğimiz Aralık ayında Deniz Kuvvetleri’nde çalışan oğlu Hunter Biden için, “Oğlumla gurur duyuyorum” demişti.

Google+ WhatsApp