İzmir Tepecik Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Uzman Yetiştirecek

Sağlık Bakanlığı bünyesinde ilk Jinekoloji Onkoloji Uzmanlığı Eğitimi alan doktorlar, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği´nden Dr. Ulaş Solmaz ve Dr. Ayku

Sağlık Bakanlığı bünyesinde ilk Jinekoloji Onkoloji Uzmanlığı Eğitimi alan doktorlar, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği´nden Dr. Ulaş Solmaz ve Dr. Aykut Özdemir oldu. Eğitimle birlikte Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi jinekolog ve onkolog yetiştiren ilk klinik oldu.
Sağlık Bakanlığı bünyesinde verilen Jinekoloji Onkoloji Uzmanlığı Eğitimi, ilk kez İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği´nden Dr. Ulaş Solmaz ve Dr. Aykut Özdemir´e verildi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Jinekoloji Onkoloji Bölümü Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Muzaffer Sancı, Sağlık Bakanlığı´nda jinekoloji ve onkoloji uzmanı yetiştiren ilk klinik olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

EĞİTİM DEVAM EDECEK
Üç yıl önce Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından perinatoloji ve onkolojinin kadın doğumda yan dal olarak kabul edilmesinden sonra sınavla ilk asistanlarını aldıklarını ifade eden Sancı, "Eğitim süresi sonunda yapılan sınavda başarılı olan Dr. Ulaş Solmaz ve Dr. Aykut Özdemir Sağlık Bakanlığı´ndan eğitim alan ilk jinekoloji onkoloji uzmanları oldu. Biz de jinekolog onkolog yetiştiren ilk klinik olduk. Kliniğimiz yan dal eğitimi vermeye devam edecektir" dedi. Doç. Dr. Muzaffer Sancı, Prof. Dr. Aydın Özsaran, Doç. Dr. Coşan Terek, Doç. Dr. Senem Alanyalı ve Doç. Dr. Naciye Ümit Bayol´dan oluşan sınav jürisi karşısında ter döken yeni uzmanlar da, üç yıl süreyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği´nde iyi bir eğitim aldıklarını belirterek, bundan sonraki mesleki hayatlarında aldıkları eğitimi en iyi şekilde değerlendireceklerini söylediler.
"GURURLUYUZ"
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu da "Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlık hizmeti açısından bölgenin en büyük hastanesi olma özelliğinin yanında eğitim ve araştırma hastanesi olma sıfatı ile de ülkemizin tıp camiasına çok sayıda uzman ve yan dal uzmanı kazandırmaya devam ediyor. Üniversite hastaneleri dışında jinekoloji ve onkoloji uzmanı yetiştiren ilk eğitim ve araştırma hastanesi olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
(SY-CA-ÖK-Y)

27.10.2014 13:10:40 TSI

Google+ WhatsApp