İYİ PARTİLİ KAZIM YÜCEL'DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

İYİ PARTİLİ KAZIM YÜCEL'DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

İYİ PARTİLİ Kazım Yücel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Basın mensuplarının bu özel gününü kutlayan Yücel, tarafsız ve özgür basının yol gösterdiğini söyledi. Gazetecilerin kamuoyunun haber alma ihtiyacını karşıladığını belirten Yücel, "Güçlü basın, güçlü ülke demektir" dedi.

10 Ocak 1961 yılında çalışan gazetecilere ekonomik ve sosyal hakları sağlayan 212 sayılı yasa kabul edildi. O günden bu yana 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olarak kutlanmaya başlandı. Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün 61'inciı yılında bir kutlama mesajı yayınladı.

Yücel, " Yerel, ulusal ve uluslararası mecralarda çalışan bütün gazetecilerin, mesleklerini yerine getirirken gerçekler konusunda gösterdikleri hassasiyet, gazeteciliğin saygınlığını ve medyaya güveni artırdığı gibi, demokrasinin sağlıklı işlemesine ve güçlenmesine de katkı sunmaktadır." dedi.

İyi Partili Kazım Yücel, basının tarafsız ve özgür olması gerektiğini de vurguladı.  Demokratik yönetimlerinin olmazsa olmazlarından birinin de tarafsız ve özgür basın olduğunu ifade eden Yücel, "Basın, demokrasinin temel taşıdır. Güçlü basın, güçlü ülke demektir. Çünkü tarafsız ve özgür basın hem iktidarlara hem de muhalefete yol gösterir. Gazeteciler, yorumları ve yaptıkları haberler ile hükümetlerin yanlışlarını gündeme getirirken; muhalefete de gündeme getirdikleri ile yol açmış olur." şeklinde konuştu.

Yerel basın ve çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara da  değinen Yücel, "Tüm Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınında insanlar evlerinden çıkamazken; basın mensupları sorumlulukları gereği insanların bile girmeye çekindiği alanlardan canlarını ortaya koyarak bizlere haber aktardılar. Herkes evinde kabuğuna çekilirken onlar, olanı biteni bizlere ulaştırdılar ve ulaştırmaya da devam ediyorlar. Yine bizler de görevimiz gereği yerelde siyaset yapan kişileriz. Zamanımızın büyük bir çoğunluğunu da kıymetli dostlarımız olan basın mensupları ile birlikte geçiriyoruz.  Bu anlamda yerel basının ve çalışanlarının kısıtlı imkanlarla ve zor şartlar altında hizmet verdiğine bizzat şahit oluyoruz.  Kısıtlı imkanlar altında gazeteci dostlarımızın emeklerini işlerini yaparken esirgemediklerini görüyoruz. Hepimizin bildiği gibi, özgür basın demek ekonomik özgürlükten geçer. Ekonomik özgürlüğü elde eden basın da güçlü basın olur. Temenni ederim ki yerelden başlamak üzere çalışan gazeteciler emeklerinin karşılığını alır. Gazeteler, gazeteciliğin temel ahlaki değerlerine bağlı olarak hareket eder ve emeklerinin karşılığını alırlar. Bu duygu ve düşüncelerle daha özgür ve tarafsız basın temennimi yineliyor, bütün gazeteci dostlarımın bu özel günlerini kutluyorum" dedi.

Google+ WhatsApp