İthal Hayvan Tartışmalarına Son!

İthal Hayvan Tartışmalarına Son!

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül ithal hayvan tartışmalarına son noktayı koydu. Dövizdeki hareketlilik nedeniyle ithal hayvanların getirilmesinin zor olduğunu belirten Ergül, ‘’Vatandaşlarımız içlerini ferah tutsun, şu anda ithal hayvan yok’’ dedi.

Kayseri Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akgün Ergül, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlara kurbanlıklarla ilgili uyarı da bulundu. Sağlıklı, besili ve kulak küpesi bulunan hayvanların alınması gerektiğine dikkat çeken Başkan Ergül, ‘’Kurbanlıklar seçilirken sağlıklı olup olmadıklarına dikkat edilmelidir. Öncelik erkek ve yaşını doldurmuş olanlara verilmelidir Genç ya da gelişimini tamamlamamış, zayıf, bakışları donuk, tüyleri mat ve karışık, salya ve gözlerinde akıntı bulunan, gebe veya yeni doğum yapmış olan hayvanlar kurbanlık olarak tercih edilmemelidir’’ diye konuştu.

Kurbanlıkların küpeli olmasının önemine değinen Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, ‘’Hayvanların şap ve çiçek hastalıklarına karşı aşılı olması gerekmektedir. Ayrıca, kurban pazarlarına hayvanların nakli için kullanılan araçların hijyenine de dikkat edilmelidir. Araç, nakil öncesinde ve sonrasında temizlenme, dezenfekte işlemi gerçekleştirilmelidir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların veteriner sağlık raporuna sahip olması gerekmektedir. Raporu bulunmayan, küpesiz ve nakil belgesi olmayan hayvanların kurbanlık pazarlarda satışı yapılamaz. Vatandaşlarımızın kendi sağlıkları açısından konuya hassasiyetle yaklaşmasını tavsiye ediyoruz’’ dedi.

‘’Piyasada İthal Hayvan Yok!’’


Vatandaşlar arasında yeniden alevlenen ithal hayvan tartışmalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Akgün Ergül şunları söyledi:


‘’Ülkemizin mevcut piyasa şartlarını göz önünde bulundurarak ithal hayvan gelmesinin zor olduğunu söyleyebiliriz. Şu anda piyasada ithal hayvan bulunmuyor. Bu konuyla ilgili çok sayıda soru alıyoruz. Lakin, ithal hayvanların satışı dolar üzerinden gerçekleştiriliyor. Döviz konusunda ülkemizin yaşadığı ekonomik saldırılar var. Hep beraber bu zor günlerin üstesinden geleceğine inanıyorum. Dövizin son durumu nedeniyle ithal hayvan geleceğini düşünmüyor. Geçmişte gelen ve yaşı tutan hayvanlar olabilir. Bunun dışında herhangi bir ithal hayvan alımı yok. Devletimizle işbirliği içerisinde çalışarak vatandaşlarımızın sorunsuz bir Kurban Bayramı geçirmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın.’’

Google+ WhatsApp