İstanbul'da 5 bin 575 koronavirüs hızlı tanı kiti ele geçirildi

İstanbul'da 5 bin 575 koronavirüs hızlı tanı kiti ele geçirildi

Şişli'de bir tekstil atölyesine yapılan operasyonda 5 bin 575 koronavirüs hızlı tanı kiti ele geçirilirken, satışının izinsiz ve yetkisiz olarak yapıldığı öğrenildi.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şişli Cumhuriyet Mahallesi Nakiye Elgün Sokaktaki bir tekstil atölyesinin deposunda izinsiz ve yetkisiz olarak koronavirüs hızlı tanı kiti satışı yapıldığı bilgisine ulaşarak harekete geçti. Tekstil atölyesine dün saat 15.00 sıralarında yapılan operasyonda 5 bin 575 koronavirüs hızlı tanı kiti ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. Türkiye'de ilk kez Koronavirüs hızlı tanı kitine yönelik bir operasyon yapıldığı öğrenildi. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilere, " İspançiyari ve Tıbbi Müstahzarlar Kanunu " ile " TCK 237 sayılı kanuna Muhalefet " suçlarından işlem yapılırken, adli makamlarca serbest bırakıldılar.  Ali ABLAY - İstanbul DHA     

ELE GEÇİRİLEN HIZLI TANI KİTLERİ SERGİLENDİ

Şişli'de bir tekstil atölyesinin deposunda ele geçirilen 5 bin 575 adet koronavirüs hızlı tanı kiti İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi. 

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şişli Cumhuriyet Mahallesi Nakiye Elgün Sokaktaki bir tekstil atölyesinin deposunda izin şekilde satıldığı tespit edilen ve operasyonla ele geçirilen 5 bin 575 adet koronavirüs hızlı tanı kiti Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi. Birkaç ay önce Çin'den Türkiye'ye getirildiği tespit edilen hızlı tanı kitlerinin, farklı kişilere yüksek fiyatlarla satıldığı öğrenildi. Ele geçirilen 5 bin 575 koronavirüs hızlı tanı kiti İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edilecek.   Semih ÇALIŞKAN - Güven USTA - İSTANBUL, (DHA)

Google+ WhatsApp