İş Güvenliğini Sağlamayan 138 İş Yerine 1 Milyon 339 Bin Tl Ceza Kesildi

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, iş sağlığı ve güvenliği konusunda denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, yılın 9 ayında 138 işyerine 1 milyon 339 bin TL idari para cezasının uygulandığını açık

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, iş sağlığı ve güvenliği konusunda denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, yılın 9 ayında 138 işyerine 1 milyon 339 bin TL idari para cezasının uygulandığını açıkladı.
Vali Düzgün, başkanlığında toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı´nda iş sağlığı ve güvenliğine vurgu yaparak, insan hayatını yakından ilgilendiren konuya kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün daha da hassas yaklaşması gerektiğine işaret etti.
İş sağlığı ve güvenliğinin her zaman gündemlerinde yer aldığını, bu yöndeki denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü kaydeden Vali Düzgün, "Özel sektör ve kamuya yönelik başta inşaatlar olmak üzere diğer bütün sektörlerde çalışanların iş güvenliğine uygun olarak gerekli tedbirlerin alınıp, alınmadığı konusunda ÇSGB müfettişleri tarafından denetimler yapılıyor ve yapılmaya da devam edecek" dedi.
Vali Düzgün, yılın 9 ayında yapılan denetimler sonucunda 4857 Sayılı İş Kanunu´na ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu´nda belirtilen hususları yerine getirmediği tespit edilen 138 işyerine 1 milyon 339 bin lira idari para cezası uygulandığını belirtti.
Vali Düzgün, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerin katıldığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı´nda, istihdam oranları ve mesleki eğitim çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.
Yılın 9 aylık döneminde İŞKUR Müdürlüğünce işe yerleştirmeleri amacıyla işverenlere 68 bin iş gücü takdimi yapıldığını ve 10 bin 500 kişinin işe yerleştirildiğini belirten Vali Düzgün, şu bilgileri verdi:
"Ayrıca engelliler bakımından da 2014´ün ilk 9 aylık döneminde 1234 engelli vatandaşımız işe yerleştirilmiştir. Son yıllarda engellilerin işe yerleştirilmesinde konusunda ciddi bir artış olduğunu, artık engellilerin de evlerinden çıkarak gerek kamuda gerekse özel sektörde iş sahibi olduklarını, kendi özel durumlarına göre uygun işlerde istihdam edildiklerini görüyoruz. Yine 2014 yılının ilk 9 aylık döneminde işsizlik sigortasından faydalanmak amacıyla müracaat eden vatandaşlarımızdan yaklaşık 5 bin 550 kişiye de işsizlik ödeneği bağlanmıştır. İlimizde Ocak-Eylül döneminde 77 kurs açılmış ve bu kurslara yine bu dönemde 982 kursiyer katılmıştır."
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.
(AÖ-Y)

24.10.2014 13:25:56 TSI

Google+ WhatsApp