İş Adamı Erdoğan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Malatyalı iş adamı Reşat Erdoğan, muhtarların kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, muhtarlarla ortak çalışmalar yapacaklarını söyledi. Anemon Otel´de muhtarlarla bir araya gelen iş adam

Malatyalı iş adamı Reşat Erdoğan, muhtarların kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, muhtarlarla ortak çalışmalar yapacaklarını söyledi.
Anemon Otel´de muhtarlarla bir araya gelen iş adamı Reşat Erdoğan, muhtarlarla istişarelerde bulundu.
Muhtarların sorun ve isteklerini dinleyen Erdoğan, "Muhtarlık aslında Osmanlı döneminde başlayan köklü bir yönetim sistemidir. Mahalle sisteminin daha eskilere dayandığı Osmanlı Devleti´nde muhtarlıklar ilk olarak 1829´dan itibaren kurulmaya başlanmıştır. 1833´ten itibaren de Anadolu´daki mahalle ve köylerde muhtarlık sistemine geçilmiştir. Belediyelerin 1854 yılında yeniden yapılandırılmasıyla birlikte muhtarlıklar kaldırılmıştır. Ancak mahallelerde oturmuş muhtarlık sisteminin yeri doldurulamayınca, 1944 yılında yeniden muhtarlıklar kurulmuştur" dedi.
"GÖREV VE YETKİLERİNİZİN ARTTIRILMASI GEREKİYOR"
Erdoğan, muhtarların önemli bir görevi yerine getirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Hiçbir siyasi partinin temsilcisi olmamak gibi, siyasi bir engelle halka hizmet götürmek çok zor bir görevdir. Sadece seçildiğiniz 5 yıl değil, yaptığınız hizmetler, bulunduğunuz bölgelerde yıllarca anlatılmaktadır. Sizler ki, demokrasinin saf haline en yakın seçimlerle iş başına gelmektesiniz. Seçildiğiniz bölgelerde bir kanaat önderi ve halkın içinden gelen bir idareci olarak sağlamış olduğunuz nizamı, devlet birçok askeri ve polisiye tedbirlerle yerine getirmektedir. Bunca görev ve sorumluluğunuza rağmen, gerek kurumsallaşma gerekse özlük hakları yönünden gereken hak ve değeri görmediğiniz malumumuzdur. Vatandaşın, devletle ilgili herhangi bir şikayetinde ilk basamak, merci olmanın zorluğunu hepiniz yaşıyorsunuz. Bu talepleri, gerek mülki erkana gerekse siyasi otoriteye aktarırken, yetkilerinizin arttırılması, görev yetki dengesinin sağlanması, hem maddi hem manevi yönden desteklerinizin artması gerektiğine inanan bir kardeşiniz olarak sizleri gönülden destekliyorum."
"MUHTARLAR ÇOK BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİP"
Muhtarların, mahallenin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini dile getiren Erdoğan, "Genel asayiş açısından muhtarların desteği çok önemlidir. Mahallelerde, ailelerin birlik ve beraberliğinin devam ettirilebilmesi noktasında muhtarlarımız adeta bir aksakallı gibi çalışmaktadır. Ailelerin sorunlarını yetkililere ileten muhtarlar, aynı zamanda konunun takipçisi ve ailelerin feraha kavuşmaları için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Mahallelerde huzuru bozan veya sorun oluşturabilecek olayları emniyet birimleriyle koordineli olarak çalışarak çözmeye gayret ettiklerini bir örnek ile biliyoruz. Kısacası muhtarlar, milletimizin devlet ile yüzleştiği ilk birim olarak çok büyük bir öneme sahiptir. Bende bu bilinçle muhtarlarımıza çok önem vermekteyim. Yaptığımız birçok organizasyonda, muhtarlarımızın çok büyük katkıları oldu. Bu vesile ile muhtarlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonrada yapacağımız organizasyonlar da muhtarlarımızın fikir ve görüşlerine önem vereceğiz" şeklinde konuştu.
(FD-VSA-Y)

21.10.2014 11:07:59 TSI

Google+ WhatsApp