iOS 9 güncellemesi yayınlandı!

İşte İOS 9'a uygun cihazlar ve İOS 9 ile gelen yenilikler

Dünyanın teknoloji devi Apple iPhone 6Sve iPhone 6S Plus tanıtımının ardından iOS 9 güncellemesinin ne zaman geleceği ve ne gibi özellikler getireceği merak ediliyordu. Dün akşam itibariyle yayınlanmaya başlayan iOS 9 güncellenmesi beraberinde bir çok yeniliği getirdi.

İşte o yeni özellikler;

Daha da uzun pil ömrü

Her gün yaptığınız işlerde daha fazla pil ömrüne sahip olmanız için, tüm işletim sistemi genelindeki uygulamalar ve temel teknolojiler, pil kullanımını mümkün olduğunca azaltacak şekilde daha verimli hale getirildi. Şimdi, ortam ışığı ve yakınlık sensörleri sayesinde, iPhone’unuz masaya yüz üstü koyulduğunu anlıyor ve bildirim geldiğinde bile ekranınızın açılmasını önlüyor. Ve yeni Düşük Güç modu, pil ömrünü daha da uzatmanızı sağlıyor.

Daha küçük, daha pratik güncellemeler

iOS 9, yeni güncellemeleri, önceden indirip açmanıza gerek kalmadan, daha da verimli bir şekilde aygıtınıza aktarıyor. Bu sayede, güncelleme yapmak için eskisi kadar çok boş alana ihtiyacınız olmuyor. Güncelleme zamanı geldiğinde ise, aygıtınızın siz uyurken veya onu en az kullandığınız saatlerde güncellenmesini sağlayan yeni bildirim seçenekleri alıyorsunuz.

Daha hızlı ve daha duyarlı

iOS 9’daki uygulamalar Metal’den yararlanıyor; böylece CPU ve GPU’yu daha verimli kullanarak daha hızlı kaydırma, daha kusursuz animasyonlar ve daha iyi bir genel performans sunuyor. Mail, mesajlar, web sayfaları ve PDF’ler daha hızlı işleniyor. iPad’deki multitasking özellikleri de daha akıcı ve doğal hale geliyor.

Siri uygulaması

Siri şimdi daha geniş kapsamlı yanıtlar verebilmek için çok daha geniş bir konu yelpazesi içinde arama yapabiliyor. Söylediklerinizi daha doğru anlıyor ve sonuçları daha hızlı sunuyor.


Bilgileri depolama

iOS 9’da yerleşik bulunan yeni iCloud Drive uygulaması ile, iCloud’a kaydettiğiniz tüm dosyalara tek bir yerden erişin: Doğrudan Ana Ekran’dan. Uygulamanın içinde kolayca arama yaparak erişmek istediğiniz dosyayı bulun. Tüm dosyalarınızı tarihe, dosya adına veya Mac’inizde eklediğiniz herhangi bir etikete göre arayın. Uygulamadan çıkmanıza gerek kalmadan dosyalarınızı düzenleyin ve önizlemelerini görün. İhtiyacınız olan dosyayı bulmak için uygulamalar arasında dolaşmaya son. Daha iyi bir düzene merhaba.

iOS 9 kullanılabileceği cihazlar

iOS 9, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus akıllı telefonlara yüklenebiliyor. Tabletlerde ise iPad 2, iPad 3. ve 4. nesil, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2 ve iPad mini 3, ayrıca iPod Touch 5. nesil de iOS 9’a güncellemesi eklenebilecek cihazlar arasında yer alıyor 

Google+ WhatsApp