İncesu Belediyesi Bağcılığa Destek Vermeye Devam Ediyor

İncesu Belediyesi Bağcılığa Destek Vermeye Devam Ediyor

İncesu Belediyesi halkın geçim kaynakları arasında yer alan bağcılıktan vatandaşların daha fazla verim alabilmeleri ve ürettikleri üzümlerin maddi değerini artırabilmek için başlattığı çalışmaları sürdürüyor.
2015 yılında Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü ile iş birliği yaparak önce bölgenin toprak yapısı ve iklimine uygun üzüm çeşitleri araştırılmış, bu doğrultuda üzüm fidesi yetiştirilerek vatandaşlara 2015 yılında eğitim verilerek 4 bin adet üzüm fidesi dağıtımı yapılmıştı.
2016 yılında da bu projeyi devam ettiren İncesu Belediyesi tarafından vatandaşlara uygulamalı eğitim verildikten sonra üzüm fidelerinden dağıtıldı. İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, "Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü ile birlikte geçen yıl başladığımız üzüm fidesi dağıtımının bu sene 2. Yılı geçen yıl 4.000 adet dağıtmıştık. Bu yıl gene 4.000 adet üzüm fidesi dağıtacağız. Geçen yıl bende almıştım ama üzüm fidelerinin bir çoğu fire vermişti. Uzaman arkadaşlarla sabah yaptığımız toplantıda ekim hatalarından kaynaklandığını söylediler. Bu yıl önce uygulamalı olarak nasıl dikilmesi gerektiğini bizlere gösterecekler inşallah bizde diktiğimiz fideleri aldığımız eğitim doğrultusunda dikerek hepsinin tutmasını sağlarız" dedi.
Başkan Karayol, "Antalya’nın turizmi, Trabzon’un hamsisi bizimde bu bölgede bağcılığımız var, bunu da modern bir şekilde yapmak zorundayız. Tekirdağ, Denizli ve birçok yerden Aksalur ve Ürgüp tarafına gelip kilosunu 5 TL den üzümü alıyorlar, ancak biz Garipçe bölgemizde 2014- 2015 yılında kilosunu 1,5 TL den sattık. İncesu Belediyesi olarak bizde ilçemizdeki üzümlerin daha fazla para etmesini ve üreticimizin daha fazla para kazansın istiyoruz" diye konuştu.


 

Google+ WhatsApp