İlham Aliyev'den flaş açıklamalar!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakanlar Kurulun’nun açılış konuşmasında, “Hiçbir zaman Azerbaycan toprağında ikinci Ermeni devleti oluşturulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in başkanlığında Bakanlar Kurulu toplandı. Bakanlar Kurulu şiddetli çatışmalarda hayatını kaybeden Azerbaycan askerlerinin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunda 2016 yılı 1. çeyreğinde sosyal ekonomik kalkınmanın sonuçları ve yapılması gereken görevler konusunda oturum düzenlendi. Cumhurbaşkanı Aliyev, oturumun açılış konuşmasında “Bu ayın başında cephe hattında çıkan çatışmalarda Ermenilere gerekli cevap verildi ve askeri mevzilerimiz daha da güçlendi” dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaşanan kanlı çatışmaların Ermenistan’ın işgalci siyasetini devam ettirdiğini, barışı istemediğini ve müzakereler sürecini bozmaya çalıştığını bir daha gösterdiğini bildirdi. Kanlı çatışmaların ardından uluslararası kamuoyunun bu konuya ilişkin rahatsızlığını dile getirdiğini bildiren Cumhurbaşkanı Aliyev, “Azerbaycan müzakereler sürecini destekliyor ve bu meselenin çözüleceğine umut ediyor” dedi. Cumhurbaşkanı Aliyev, halkların kendi kaderini belirleme ilkesinin, ülkelerin toprak bütünlüğünün ihlaline hizmet etmemesi gerektiğini açıkladı.

Aliyev, “Hiçbir zaman Azerbaycan toprağında ikinci Ermeni devleti oluşturulmasına izin vermeyeceğiz. Kanlı çatışmalarından sonra uluslararası kamuoyu rahatsızlığını ifade etti. AGİT Minsk Grubu, AGİT Minsk Grubu Eş başkanı olan ülkeler barış görüşmelerine devam edilmesine ve sorunun barışçıl yollarla çözülmesinden yana. Biz de bunu istiyoruz. Defalarca bu sorunun barışçıl, siyasi yolla çözülmesi gerektiğini söyledik. Bugün de görüşmeler sürecini destekliyoruz ve umuyoruz ki, bu görüşmeler bir sonuca varacaktır. Çözüm aslında çok basit. Ermeniler işgal edilmiş topraklardan çıkmalı, Azerbaycan vatandaşları kendi topraklarına dönmelidir. Ondan sonra bölge barış ve güven içinde olur” açıklamasını yaptı.

“ABD, SORUNUNUN AZERBAYCAN’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ ÇERÇEVESİNDE ÇÖZÜMÜNDEN YANA”

Bu yılın birinci çeyreğinde bir çok ülkeyi ziyaret ettiğini vurgulayan İlham Aliyev, “Azerbaycan’ı 10 yabancı devlet ve hükümet başkanı ziyaret etti. Tüm bunlar Azerbaycan’ın etkin dış politika siyaseti ile ilgilidir. ABD’ye ziyaret çerçevesinde verimli görüşmeler yapıldı, ülkelerimiz arasındaki ilişkiler her iki taraf için yeni olanaklar sunuyor. ABD yetkilileri Dağlık Karabağ sorununun Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözümünden yana” dedi.

Bölgede yeni işbirliği biçiminin ortaya çıktığını belirten Aliyev, “Azerbaycan-İran-Rusya, Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye üçlü formatları bölgede güvenliğin sağlanması ve işbirliğinin gelişmesine hizmet ediyor” ifadelerini kullandı.

BU YILIN İLK ÇEYREĞİNDE 37 BİN YENİ İŞ YERİ KURULDU

Bu yılın ilk çeyreğinde gayri safi yurtiçi ürün oranının düşmesine rağmen, yıl içinde büyümenin öngörüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Tüm mali, ekonomik sektörünün geleceğe dönük ilkeler temelinde gelişmesi önemlidir. Bölgesel kalkınma programının uygulanması, yatırımların yapılması, Kuzey-Güney ve Doğu-Batı ulaşım koridorlarının oluşturulması ile bağlı çalışmalar yapılıyor. ‘Güney Gaz Koridoru’ projesinin gerçekleşmesi yönünde çalışmaların grafiğe uygun olarak devam ediyor” dedi.

Google+ WhatsApp