İlçeler Büyükşehir İle Kalkınacak

İlçeler Büyükşehir İle Kalkınacak

İlçeler Büyükşehir İle Kalkınacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehir merkezi ile ilçeler arasındaki gelişmişlik farkını gidermek için ilçelerde adeta yatırım atağı başlattıklarını söyledi. Başkan Çelik, bugün itibarıyla ilçelerde 328 ayrı projenin tamamlanması için çalışma yapıldığını kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 30 Mart 2014’ten itibaren Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan 11 ilçede büyük bir hizmet atağına geçildiğini belirtti. Günübirlik, doğrudan temin yoluyla yapılan işler dışında büyük ölçekli yüzlerce projenin tamamlanarak, ihalesinin bitirilip inşaatına başlandığını dile getiren Başkan Çelik, "Yeni bağlanan 11 ilçede 459 kilometre yol ve 700 bin metrekare kaldırım çalışmamız devam ediyor. Sadece Kırsal Daire Başkanlığımızın 48 ayrı noktada çalışması var. Fen İşleri Daire Başkanlığının 2014’te başlayıp inşaatı süren 22 ayrı projesi devam ediyor. Ayrıca 2015’te ihalesi yapılıp, inşaatına başlanan 36 proje var. Dolayısıyla Fen İşler Daire Başkanlığı toplam 58 ayrı yerde çalışıyor. Yapı Kontrol Daire Başkanlığının da Kadın ve Gençlik Merkezleri başta olmak üzere 33 ayrı projesinin inşaatı devam ediyor. Bunların yanı sıra KASKİ’nin de 16 ilçede 222 milyon lira bedelli 189 ayrı çalışması var. Tüm bu yatırımlarla şehir merkezi ve ilçeler arasındaki uçurumun giderilmesi için çalışıyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, bu yatırımların yanı sıra ilçelere tarımsal anlamda makine, araç-gereç, donanım ve eğitim gibi başlıklarda önemli destekler sağlayacaklarını da kaydetti.

Google+ WhatsApp