İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu'nun 2018 yılı 3'ncü dönem toplantısı Vali Süleyman Kamçı başkanlığında yapıldı.

Kayseri'deki yatırımları ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Kamçı, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.
 
Vali Kamçı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yılın üçüncü dönem toplantısında 2018 yılı Yatırım Programında yer alan ve ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilen yatırımların 30 Haziran 2018 tarihi itibariyle gerçekleşme durumunun değerlendirmesinin yapılacağını belirterek, aynı zamanda 2018 yılı hedeflerinin konuşulacağını ifade etti.   
 
Vali Kamçı, 2018 Haziran ayı sonu itibariyle il genelinde merkezi idare birimleri tarafından toplam 437 proje üzerinde çalışma gerçekleştirildiğini kaydetti. Bu projeler için merkezi idare tarafından öngörülen 942 milyon TL’lik ödenekten yaklaşık 399 milyon liranın harcanarak yüzde 42’lik bir gerçekleşme oranına ulaşıldığını ifade etti.
 
Vali Kamçı, mahalli idarelerde ise toplam proje sayısının ise 441 olduğunu, bu projelerin ödeneğinin yaklaşık 1 Milyar 49 Milyon TL olduğunu ifade ederek, söz konusu bu ödeneklerden dönem içerisinde yaklaşık 210 Milyon TL nakdi harcama yapıldığını, parasal gerçekleşme oranının yüzde 20 olduğunu söyledi.
 
 -TOPLAM 878 PROJE İÇİN 1 MİLYAR 991 MİLYON TL
 
Yatırımcı kuruluşların yatırımları ile mahalli idare yatırımlarının birlikte değerlendirildiğinde il genelindeki toplam proje sayısını 878 olarak açıklayan Vali Kamçı, toplam 1 milyar 991 milyon liralık ödeneğin 609 milyon lirasının harcandığını ve yüzde 31 oranında parasal gerçekleşme oranına ulaşıldığını kaydetti.
 
2018 yılında da ilimizde kamu hizmetlerinin gerçekleştirilmesine yönelik yatırımcı kuruluşlarına başarılı bir dönem geçirmelerini dileyen Vali Kamçı, Kayseri’nin yatırımlar konusunda bir aksaklık yaşamadığının altını çizdi.
 
Toplantıda, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile temsilcileri, Kayseri'de yürütülen ve programlanan yatırım ve projelerle ilgili toplantıya katılanlara bilgiler verdi.

Google+ WhatsApp