İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Genç Çiftçilere 30 Bin Tl Hibe

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Genç Çiftçilere 30 Bin Tl Hibe

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Genç Çiftçilere 30 Bin Tl Hibe

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ‘Genç Çiftçilerin Projelerinin Desteklenmesi Tebliği’ ile ilgili olarak eğitim toplantısı gerçekleştirildi.
Kayserigaz Konferans Salonu’nda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘Genç çiftçilerin projelerinin desteklenmesi tebliği’ ile ilgili olarak ilçe müdürlüğü personellerine yönelik eğitim toplantısı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı İbrahim Acar, “Bu konu ile ilgili olarak çok yoğun müracaatlar bekliyoruz. İlçelerimizde müracaatları siz göğüsleyeceksiniz. Size gelecek bu müracaatlar, çok yoğun olacak. Bu yüzden arkadaşlarla bilgilendirme toplantısı yapalım istedik” dedi.
Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mümtaz Hacıpaşaoğlu ise bakanlık tarafından genç çiftçilere KDV hariç 30 bin liraya kadar destek verileceğini söyledi. Hacıpaşaoğlu; “Bakanlığımızın yürütmekte olduğu genç çiftçinin desteklenmesi programını şube müdürlüğü olarak biz yürüteceğiz. Bakanlığımız genç çiftçilerle ilgili olarak 18 yaş ile 40 yaş arasındaki çiftçilerimize, müteşebbislerimize KDV hariç 30 bin liraya kadar hibe desteği verecek. Bu hibe desteği konuları hayvansal üretim, bitkisel üretim. Hayvansal üretimin içinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, kanatlı hayvan yetiştiriciliği gibi konular var. Bitkisel üretimde ise meyve, sebze üretimi ile ilgili tesislerin kurulması, mantarcılık ile ilgili tesislerin kurulması, aromatik tıbbi bitkilerin yetiştiriciliği, coğrafi bitkilerin yetiştiriciliği ile ilgili konularda 30 bin liraya kadar genç çiftçilerimize hibe desteği sunacağız” ifadelerini kullandı.
Hibe için müracaatların yarından itibaren başlayacağını kaydeden Hacıpaşaoğlu; “Müracaatlar yarın itibariyle başlayacak. Müracaatlarımızı ilk önce şartları uyan çiftçilerimiz tarafından gencciftci.tarim.gov.tr adresinden bizzat kendileri internet ortamında müracaat edecekler. İnternet çıktılarını aldıktan sonra da gerekli belgelerle birlikte bağlı bulundukları ilçe müdürlüklerine müracaat edecekler. Bakanlığımızın uygulama rehberinde yayınladığı puanlama kapsamında değerlendirme yapılacak, daha sonra da İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından bakanlığımızın belirlemiş olduğu bütçe doğrultusunda destekler verilecek” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından personele sunum eşliğinde bilgiler verildi.

Google+ WhatsApp