İdlib'deki hain saldırı sonrası AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar

İdlib'deki hain saldırı sonrası AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yapıyor.

Çelik'in açıklamalarından satır başları;

-İdlib’de gözlem noktalarının görevi gözlemlemek ve rapor etmektir. Astana ve Soçi mutabakatları çerçevesinde orada meşru bir yapı olarak bulunmaktadır. Rejimin sistemli bir şekilde saldırıları söz konusudur. En yoğun şekilde saldırıyı gerçekleştiren hedefler ateş altına alınmıştır, gerekli karşılık verilmiştir, hedefler tahrip edilmiştir. Zayiat kat be kat fazladır, yoğun ateş faaliyeti kesintisiz bir şekilde sürmektedir. Şehitlerimizin kanı yerde kalmamıştır. Gelişmeler yakın bir şekilde takip ediliyor Cumhurbaşkanımız gerekli talimatları vermiştir.

-Rejim şimdiye kadarki mutabakatları ihlal etmektedir. 3 Şubat'ta saldırıların önlenmesi için Türkiye takviye göndermişti ve ateş edilmişti, şehitlerimiz vardı. Gerekli karşılık o zaman verilmişti. Rejim tüm mutabakatları gözardı etmiştir. Herhangi bir gözlem noktasından çekilme söz konusu değildir. Aziz milletimizin içi rahat olsun, her türlü karşılık verilecektir. Son takviyeler de yapılmıştır. Son takviyeler Türkiye'nin kararlılığını göstermiştir. Oradaki TSK unsurları kendilerine yapılacak saldırıya fazlasıyla karşılığını verebilecek bir güçtedir.

-Muhalefetten bazıları sınırlarımızın dışında ne işi var diye. Daha öncede gördük. Sınır dışımızdan kendi illerimize nasıl saldırı olduğunu. 30 kilometrelik derinlik sınırlarımızın korunmasını sağlamaktadır. Terör bölgesini buradan uzak tutmaktadır. Türkiye herhangi bir pozisyon almayacak kararlılıkla devam edecektir. Burada kimsenin toprağında gözümüzün olmadığını, sınır güvenliğimizi korumak olduğunu, terörle mücadele olduğunu bir kez daha belirtmek isteriz.

-Gözlem noktalarından çekilme söz konusu değildir.

-Rejim terör örgütleriyle işbirliği içinde.

-Putin ile görüşme her zaman mümkündür. İhtiyaç duyulduğunda buradan da talep olabiliyor. Heyet ile görüşmeler devam ediyor. Bir sonuç yok. TSK bu çekilmeyi sağlamak için gereken çalışmayı yapacaktır. Rejimin İdlib’e veya başka alanlara gitmesine müsamaha gösterilmeyecektir. İhlal ettiği çizgiden geri çekilene kadar TSK görevi icra edecektir." 

Ayrıntılar geliyor...

Google+ WhatsApp