Hünkar Karataş: 'Tekrar firar edeceğim'

Tedavi edilmek üzere getirildiği Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nden firar eden ve dün gece yakalanan yeraltı dünyasının ünlü ismi Hünkar Karataş ve yakalandığı evin sahibi Ahmet K., adliyeye sevk edildi. Karataş’ın, gazetecilerin “Tekrar firar edecek misiniz?” sorusuna, “Edeceğim. Niye etmeyeyim ki?” yanıtını verdiği görüldü.

Hünkar Karataş: Tekrar firar edeceğim

Firari mahkum Hünkar Karataş, 11 Mart'ta İstanbul Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne getirildiği sırada silahlı bir kişi tarafından kaçırılmıştı. Kaçırıldığı günden bu yana polis tarafından her yerde aranan Karataş’ın, Beyoğlu Sütlüce’de ikamet eden ve seyyar satıcılık yapan A.K. ile görüştüğü tespit edildi. Karataş, dün gece 23.00 sıralarında Sütlüce'deki bir eve Özel Harekat polisleri ve Gasp Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanırken, saklandığı evin sahibi A. K. ile birlikte gözaltına alındı. Karataş, operasyon sırasında bulunduğu binanın çatısından metruk bir binanın çatısına atladı ve Özel Harekat polislerince burada yakalandı. Yakalanma anında Karataş’ın üzerinde şarjörü dolu bir silah olduğu öğrenildi.

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne getirilen Karataş, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan operasyonda Karataş’ın bulunduğu evde 2 adet tabanca, 27 adet mermi, 5 adet polis yeleği, 6 adet polis kepi, 3 adet kelepçe, 3 polis rozeti, bir çelik yelek, bir miktar toz esrar ile bir adet elektronik tartı ele geçirildi. Ele geçirilen polis ekipmanlarının daha önce polis süsü verilerek işlenen suçlarda kullanıldığı öğrenildi.

Yapılan sağlık kontrolünün ardından tekrar Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen Hünkar Karataş ve Karataş’ın saklandığı evin sahibi A. K., emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Karataş’ın, adliyeye sevki sırasında gazetecilerin “Tekrar firar edecek misiniz?” sorusuna, “Edeceğim. Niye etmeyeyim ki?” şeklinde cevap vermesi dikkat çekti. 

Google+ WhatsApp