Hudut kartalları 24 saat sınırı gözetliyor

Van’da, sınırın sıfır noktasındaki hudut karakolunda görev yapan Mehmetçik, oluşabilecek olaylara karşı elleri tetikte gözleri sınırda nöbet tutuyor.

Özalp ilçesindeki 2. Hudut Tabur Komutanlığına bağlı Saray ilçesindeki Yamanyurt Kalekolunda görev yapan Mehmetçik, yüksek moral ve motivasyonuyla sınırı koruyor. Sabah koğuşa gelen komutanları tarafından ‘koğuş kalk’ komutuyla uyanan asker, kahvaltı yaptıktan sonra karakolun önünde toplanarak içtima yapıp görevlerinin başına geçiyor. Gözetleme kulesine ve nöbet yerlerine koşan hudut kartalları, sınırda meydana gelebilecek olaylara karşı sürekli hazır bekliyor.

“MEHMETÇİK, ‘ATEŞ SERBEST’ EMRİYLE HEDEFLERİ TEK TEK İMHA EDİYOR”
14 Ağustos 2014 tarihinde Piyade Teğmen Emre As’ı şehit veren kalekoldaki askerler, belli aralıklarla yaptığı atış eğitimleriyle dosta güven veriyor. Kalekol komutanının arazide hedef gösterme talimatını dikkatlice dinleyen Mehmetçik, ‘ateş serbest’ emriyle hedefleri tek tek imha ediyor. Kalekol envanterinde bulunan farklı ve etkili birçok silahla yapılan atış eğitimlerinin yanı sıra, hudut kartalları 24 saat kulede nöbet tutarak sınırı gözetliyor.

“AİLEMİZ BİZİ MERAK ETMESİN”
Kulede nöbet tutan askerlerden Piyade Er Abdulsamat Ekin, tekmil verdikten sonra sınırda görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Öncelikle bu bölgede vatani görevini yaptığını anlatan Ekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bölgede, bu kadar asil ve önemli bir görevin her Türk gencine nasip olmayacağını bildiğimizden dolayı tüm arkadaşlarımla birlikte görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ailemiz bizi merak etmesin, biz burada gayet iyiyiz, mutluyuz, huzurluyuz. Vatan borcu ödüyoruz. Hudut namustur. Onlara buradan çok selam gönderiyorum.”
Elleri tetikte gözleri hudutta olan Piyade Er Muhammed Sait Yayla’nın silah başında okuduğu ‘Bayrak’ şiiri duyanlara cesaret veriyor. 

Google+ WhatsApp