Hrant Dink davasında 'ağırlaştırılmış müebbet' talebi

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin “kamu görevlileri” hakkında hazırlanan iddianamede eski Emniyet müdürleri Ramazan Akyürek, Coşgun Çakar ve Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamu görevlilerine yönelik hazırlanan ve bugün başsavcılığın onayının ardından mahkemeye gönderilen iddianamede şüpheliler hakkında istenilen hapis cezaları ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından hazırlanan ve 26 şüphelinin yer aldığı iddianamede, 3 eski emniyet müdürü hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

İddianamede eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı Personel Şube Müdürü Coşgun Çakar ve eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. İddianamede 3 müdürü için ayrıca "silahlı örgüt kurmak" suçundan 22,5 yıla kadar hapis talep edildi.
Dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü olan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler hakkında "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi, görevi kötüye kullanma" suçlarından 15 yıl 6'şar aydan 22'şer yıla hapis istenilen iddianamede, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun hakkında ise "görevi kötüye kullanma" suçundan 6'şar aydan 2'şer yıla kadar hapis cezası talep edildi.

11 ŞÜPHELİ HAKKINDA YAKALAMA TALEBİ
İddianamede, Ramazan Akyürek, Coşgun Çakar, cinayet döneminde İstihbarat Daire Başkanlığı'nda görevli komiser Yılmaz Angın, İstihbarat Daire Başkanlığı C Büro Şube müdür yardımcıları Tamer Bülent Demirel ve Osman Gülbel, polis memurları Muhittin Zenit, Mehmet Ayhan, Onur Karakaya, Trabzon İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Ercan Demir, komiser yardımcısı Özkan Mumcu ve Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı hakkında "tasarlayarak kasten öldürmek, silahlı örgüt kurmak ve üye olmak" suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması istendi.

Soruşturma kapsamında, Zenit, Mumcu ve Demir "cinayette ihmalleri olduğu", Akyürek ise "ihmali davranışla ölüme sebebiyet vermek" suçlarından tutuklu bulunuyor. 

Google+ WhatsApp