Hollanda modeli

Hollanda modeli


COViD-19 ve Pandemi tüm yaşamı olumsuz etkilerken liglerin ne olacağıyla ilgili tartışmalar da sürüyor. Futbol Federasyonu liglerin oynanmasından yana, hatta bununla ilgili tarih de verildi. 

Avrupa’da tüm liglerle ilgili tartışmalar sürerken, Hollanda Ligi Eredivisie'de bu sezon yok sayıldı, Şimdi gözler Avrupa’daki diğer liglere çevrildi. Kulüplerin zarara uğramaması adına bana da Hollanda hükümetinin aldığı karar doğru geldi. 

Korona virüs ülkemize görülmeye başladığı andan itibaren sokağa çıkma kısıtlaması da dahil çok ciddi önlemler alındı. 

Önlemler sayesinde hem vaka sayısında hem vefat sayısında düşüş yaşanırken iyileşen hasta sayısında da ciddi artışlar yaşandı.

Hepimiz hayatın normale dönmesi için sabırsızlanıyoruz. Normalleşmeyle birlikte de tabi ki hem futbol hem basketbol hem de diğer liglerde yeniden başlaması yönünde beklentiler artıyor.

Sağlıklı koşullarda tabi ki liglerin tamamlanması önemli. Ama "sırf tamamlamış olmak adına risk almak, bunun için acele etmek; futbolcunun sakatlığı tam olarak geçmeden oynamaya başlaması ve daha büyük sakatlıklar yaşamasını çağrıştırıyor." 

Liglerin tamamlanması için planlanan tarih ve seçenekler çok adil gibi durmuyor.

Kayserispor ligin ikinci yarısında çok iyi bir ivme yakaladı ve son sıralarda olmasına rağmen taraftarına umut verdi. 

Kayserispor topladığı puanlarla ligin ikinci yarısının 8’incisi aslında. Futbolcuların formu, taraftarın inancı ve son haftalarda alınan sonuçlar dikkate alındığında Kayserispor’un ligde kalma ihtimali hayli yüksekti. 

Kayserispor tam kendini bulmuşken maalesef virüs nedeniyle liglere ara verildi. Ta ki lige verilen araya kadar. 

Aradan sonra hangi takımın nasıl döneceği, futbolcuların form grafiği performansı, yabancı futbolcuların oynamak isteyip istemeyeceği kalan haftalarda takımların kaderini de belirleyecek.

 

KAYSERİSPOR PES ETMEZ!

Şampiyonluk kovalayan takımlar doğal olarak sezonun yok sayılmasına sıcak bakmaz, bakmıyor. Tam ritim yakalamışken verilen ara kimse kusura bakmasın en çok da Kayserispor’u etkiler. Kayserispor için avantajken dez avantaja dönebilir. 

Ara transferde gelen ve yeni yeni takıma uyum sağlayan ritmini bulan futbolcular şimdi evinde koşu bandında ya da kondisyon bisikletinde bireysel antrenmanla formunu "ko- ru- ya- maz."

FİFA ve UEFA liglerin mümkün olduğu ölçüde tamamlanmasını istiyor. Bilim kurulu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Futbol Federasyonu ince eleyip sık dokuyarak kulüplerin bir yıllık emeğini çöpe atmadan bir karar vermeli. Bunu yaparken de öncelikleri sporcu sağlığı olmalı. 

Tabi seyircisiz oynanacaksa. Yoksa çok daha geniş düşünmeli, tek bireyin dahi yaşamı riske edilmemeli. 

Alınacak karar ne olursa olsun Kayserispor pes etmez, Başkan Berna Gözbaşı’nın futbolsuz günlerde dahi yaptığı paylaşımlar ve yorumlar taraftar için umut oldu,

Başkan, “Karar ne olursa olsun Kayserispor Süper lig takımıdır ve kalmak için elinden geleni yapacaktır” diyerek Futbol Federasyonu’nun vereceği kararı beklediklerini duyurdu.

Evde kalmak nasıl sabır istiyorsa, ligler için de sabır şart. Başkanın da dediği gibi "Kayserispor Süper Lig takımıdır. Maçlar oynansa da pes etmeden son dakikaya kadar onu kovalayacaktır."

Diğer ihtimalleri bu sezonla ilgili kesin karar verildikten sonra konuşalım. Kayserispor küme düşerse dünyanın sonu gelmez ama bana göre haksızlık olur. 

Sözün özü; Pandemi son bulsun, hayat normale dönsün. Taraftar stada koşsun sonuna kadar takımını destelesin, Liglerle ilgili de en adil karar verilsin. 

Hollanda ligiyle ilgili verilen karar, bizim federasyonumuza da örnek olsun.

Karar ne olursa olsun. Yenilsen de yensen de, hatta küme düşsen de kalbimizdesin KAYSERİSPOR…

Google+ WhatsApp