Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi Ataşesi´nden Gso´ya Ziyaret

Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi Ataşesi Jeroen Kelderhuis ve Hollanda Fahri Konsolosu Bora Tezel, Gaziantep Sanayi Odası´nı (GSO) ziyaret etti. Ekonomi Ataşeliği görevine yeni atanan Jeroen Kelderhu

Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi Ataşesi Jeroen Kelderhuis ve Hollanda Fahri Konsolosu Bora Tezel, Gaziantep Sanayi Odası´nı (GSO) ziyaret etti.
Ekonomi Ataşeliği görevine yeni atanan Jeroen Kelderhuis´e hayırlı olsun dileklerini ileten GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep ve Hollanda´nın dış ticaret rakamları, şehrin ekonomik gelişimi ve sektörleri hakkında konuklarına bilgi verdi.
Gaziantep´ten Hollanda´ya yapılan ihracatın yıllara göre inişli çıkışlı bir seyir izlediğini belirten Konukoğlu, 2013 yılı sonunda bu ülkeye 80,3 milyon dolar değerinde ihracat yaptıklarını, Ocak-Eylül 2014 döneminde ise ihracatlarının yüzde 22 oranında artışla 69 milyon dolar olduğunu bildirdi.
Konukoğlu, Hollanda´ya daha çok plastik ve mamulleri, makina halısı, dokunmamış kumaş, bitkisel yağ, ağaç ve orman ürünleri, metal ürünleri sattıklarını anlattı. Yatırım için her türlü altyapı imkanını sunduklarını ifade eden Adil Konukoğlu, Türkiye´nin en önemli ticaret ve ekonomi merkezlerinden birisi olan Gaziantep´in 2023 yılında 30 milyar dolarlık ihracat hedeflediğini anımsattı. Ataşe Jeroen Kelderhuis de konuşmasında, Hollanda firmalarının şu anda AB ülkelerini daha çok tercih ettiğini, ama gelecek açısından global düşünerek başka ülkelere de yatırım yapmalarının faydalı olacağını empoze etmeye çalıştıklarını kaydetti.
Kelderhuis, Türkiye ile ülkesi arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önemli bir potansiyel bulunduğunu belirtti. GSO Başkanı Konukoğlu, ziyaretin anısına Hollanda Ekonomi Ataşesi Jeroen Kelderhuis´a yöresel bir hediye takdim etti.
(ÖZR-MEF-Y)

16.10.2014 18:24:31 TSI

Google+ WhatsApp