Hizmet-Iş'den Anlamlı Yardım

Hizmet-Iş'den Anlamlı Yardım

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı geçen ay almış olduğu kararla Kayseri’de ikamet eden yardıma muhtaç kişilere ve Suriyeli mültecilere odun ve kömür yardımında bulundu.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik konuyla ilgili açıklama yaparak şu şekilde devam etti,
“Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı olarak üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak ve onların hayat standartlarını en iyi yere getirmek bizim aslı görevimizdir. Fakat sendika olarak çevremizde cereyan eden olaylara kayıtsız kalamayız. Bu yüzden Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığımızın şubat ayı temsilciler meclisi toplantısında almış olduğumuz karar gereği üyelerimizden hem Bayırbuçak Türkmenlerine yardım, hem de yerel ihtiyaç sahiplerine odun ve kömür dağıtmak için yardım talebinde bulunmuştuk. Sağ olsun üyelerimiz bu talebe kayıtsız kalmadı ve 15 gün gibi kısa bir sürede hedeflediğimiz rakamlara ulaştık.
Taşeron üyelerimiz dahi kendi aralarında 1 TL 50 kuruş toplayarak 15 kişide 1 torba kömür yardımında bulundular. Ben eminim ki bu yardımda bulunan arkadaşlarımız kendilerinin de çoğu şeye ihtiyaçları var ama millet olarak bizler dinimizden, kültürümüzden almış olduğumuz feyizle kendi ihtiyaçlarımızı unutarak başkalarının yardımlarına koşmak gibi güzel bir ahlakımız var. Bunun içinde rabbimize şükürler olsun.
Yaklaşık 20 ton odun 5 tona yakın kömür 1 haftadır sendika yöneticilerimizle ve temsilcilerimizle saha da Suriyeli kardeşlerimize ve Kayserili ihtiyaç sahiplerimize İHH’nin belirlemiş olduğu adreslere yardımlarımızı ulaştırdık. Rabbim üyelerimizin yapmış olduğu bu yardımı kabul etsin. Herkese nasip olmaz. Banka hesapları dolu olup da yardım için elini cebine atmaya cesaret edemeyenlerde var ama 1.000 TL - 1.300 TL gibi asgari ücretle geçinmeye çalışırken o gün ki cebinde belki 1 TL vardı ama o 1 TL’yi de yardım için cebinden çıkartıp veren yiğitlerimizde var.
Bugünde büromuzun önünden İHH ile birlikte Suriyeli Türkmen kardeşlerimize bir yardım kamyonu göndereceğiz. Bu kamyondan sonra da Allah izin verirse yine durmayacağız elimizden geldiği kadar yöremizde bölgemizde küremizde dünyanın neresinde bir mazlum varsa yanlarında olmak için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız.
Gönüllü Kültür Teşekküllerinin doğudaki terör mağdurları için yapmış olduğu kampanyaya da destek olacağız. Ülkemizin doğusunda gece gündüz vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için bayrağı indirmemek, ezanı dindirmemek için yardan serden geçen eşinin kucağında 2 aylık - 10 aylık yavruları bırakıp şehadete yürüyen şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Makamlarına ali eylesin. Şuanda orada mücadele eden askerimize polisimize cenabı Allah yardımcı olsun. Rabbim onları esirgesin ve her zaman muzaffer eylesin inşallah.
Ayrıca rabbim İslam coğrafyasında akan kanın durmasını, üzerimizde dolaşan kara bulutların dağılmasını nasip etsin. Düşmanların oyunlarını başlarına çevirsin. “ açıklamasında bulundu.

Google+ WhatsApp