Hisarcıklıoğlu´ndan Avrupa İş Dünyasına İşbirliği Çağrısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Eurochambres Başkan Yardımcısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Brüksel´de Avrupa iş dünyası ile buluştu. Avrupa Şirketler Meclisi´nde Türkiye´nin B20´ye ya

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Eurochambres Başkan Yardımcısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Brüksel´de Avrupa iş dünyası ile buluştu. Avrupa Şirketler Meclisi´nde Türkiye´nin B20´ye yaklaşımı konusunda bilgi veren Hisarcıklıoğlu, Avrupalı şirketleri işbirliğini geliştirmek için katkı vermeye çağırdı.
TOBB Başkanı ve Eurochambres Başkan Yardımcısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Brüksel´de çeşitli temaslarda bulundu. Avrupa Parlamentosu salonunda Avrupa Şirketler Meclisi´ne hitap eden Hisarcıklıoğlu, ayrıca Eurochambres (Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği) Avrupa Genişleme ve Komşuluk Politikası Komitesi´ne başkanlık ederken, Eurochambres Global Oda Platformu çalışma kahvaltısına da katıldı.
Hisarcıklıoğlu, Eurochambres tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Avrupa Şirketler Meclisi toplantısında, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ile Oda ve Borsa Başkanlarından oluşan bir heyetle yer aldı. Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu´nda gerçekleşen toplantıya Avrupa´dan 800´ün üzerinde işletme iştirak etti. Her ölçekte ve her sektördeki işletmeler, AB Kurumlarına, iş dünyasının beklentilerini aktardı.
Toplantıda söz alan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, B20 Türkiye dönem başkanlığının çalışma ilkeleri ve çalışma programının ana unsurları hakkında bilgi verdi. TOBB heyeti, gündem konuları çerçevesinde görüşlerini dile getirerek AB kurumları yetkililerine sorular yöneltti. Türkiye´nin TTIP´ye dahil edilmesi, mesleki eğitim, finansmana erişim ve enerji konularındaki görüşler dile getirildi.
TOBB Başkanı ve Eurochambres Başkan Yardımcısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Brüksel´de ayrıca, Eurochambres Global Oda Platformu çalışma kahvaltısına katıldı. Avrupa Parlamentosu´nda gerçekleşen söz konusu toplantıda Eurochambres tarafından hazırlanan ve TOBB´un da hazırlanmasında katkı sağladığı Global Ekonomik Rapor 2015 raporu ele alındı. Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Dünya ve Türkiye ekonomisi hakkındaki görüşlerini aktararak, B20 Türkiye öncelikleri hakkında bilgi verirken, Avusturyalı Parlamenter Dr. Paul Rübig´in sorusu üzerine, AB´nin enerji politikasını eleştirerek, Türkiye ile müzakerelerde enerji faslının açılmasını talep etti.
TOBB Başkanı ve Eurochambres Başkan Yardımcısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Brüksel´de gerçekleştirilen Eurochambres Avrupa Genişleme ve Komşuluk Politikası Komitesi´ne de başkanlık etti.
Toplantıda, Avrupa Komisyonu İlerleme Raporu, Genişleme Stratejisi ve Vize Serbestisi ve Geri Kabul Anlaşması konuları ele alındı.

17.10.2014 11:16:13 TSI

Google+ WhatsApp