Hatip Dicle´den Bingöl´deki Saldırı İle İlgili Açıklama Aydın Yorat Diyarbakır

Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Hatip Dicle, Bingöl´de Hüda-Par üyesi bir kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Diyarbakır´daki tüm sivil toplum örgütlerinin de devrede olduğu

Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Hatip Dicle, Bingöl´de Hüda-Par üyesi bir kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Diyarbakır´daki tüm sivil toplum örgütlerinin de devrede olduğu bir ortamda, Hüda-Par ile dolaylı ve direk diyalog sürdürürken halen bazı saldırı ve ölüm haberlerinin alınması ciddi bir kuşku kaynağıdır" dedi.
DTK Eşbaşkanı Dicle, Bingöl´ün Karlıova ilçesinde Hüda-Par üyesi bir kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Dicle, "AKP hükümetinin yanlış politikaları sonucu 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında meydana gelen ve birçok yerleşim merkezini yangın yerine çeviren olayların esas olarak Öcalan´ın müdahaleleri ile sona erdiği tüm kamuoyunun malumudur. O acılı günlerden itibaren bazı medya organlarının PKK-Hizbullah çatışması olarak körüklediği olayların yeni bir karanlık eylemler sürecine yol açmaması için çözüm sürecinin ilerletilmesinden yana tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin tavırlarını takdirle karşılamaktayız. Gerek Öcalan´ın İmralı´dan gönderdiği mesajlar, gerekse KCK yönetiminden alınan mesajlar, KCK´nın, Hüda-Par´ı hedef alan ve onu IŞİD çeteleriyle aynı kefeye koyan politikalarının olmadığı yönündeyken, DTK Diyarbakır´daki tüm sivil toplum örgütlerinin de devre de olduğu bir ortamda Hüda-Par ile dolaylı ve direk diyalog sürdürürken halen bazı saldırı ve ölüm haberlerinin alınması ciddi bir kuşku kaynağıdır. Bu sabah Hüda Par üyesi Fethi Yalçın´ın Karlıova´da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesi ve yalçının bir kardeşinin de HDP ilçe yöneticisi olması kontrolü veya karanlık güçlerin provokasyon amaçlı devrede olduğunu dair endişelerimizi artırmıştır. Yaşamını yitiren Fethi Yalçın´a Allah´tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu kritik süreçte çözüm umudunu zedeleyen her türlü şiddeti kınadığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" dedi.
(YRT-AŞ-Y)

22.10.2014 16:35:57 TSI

Google+ WhatsApp