Haluk Koç: 'Biz parasız pulsuz da...'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Haluk Koç, partilere seçim yardımı yapılmayacak olmasıyla ilgili, 'Cumhuriyet Halk Partisi için bunlar sorun değil. Biz parasız pulsuz da örgütümüzün fedakarlığıyla bu süreci taşırız' dedi.

Haluk Koç: 'Biz parasız pulsuz da...' chp,Cumhuriyet Halk Partisi,haluk koç

CHP Sözcüsü Haluk Koç, CHP Merkez Yürütme Kurulu toplantısından sonra basın toplantısı düzenledi ve soruları cevapladı. Koç, "Partideki isimlere teklif gelir de milletvekili giderse partinizden ihraç edilir mi" sorusuna, “Cumhuriyet Halk Partisi tavrını koymuştur. Bu tavrını sergilendikten sonra saf gösterecek hiçbir Cumhuriyet Halk Parti milletvekili yoktur” şeklinde konuştu.

CHP Sözcüsü Haluk Koç, "1 Kasım tarihine nasıl bakıyorsunuz" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Tarih açıklandıktan sonra görüşümüzü ifade ederiz. 8 Kasım’da olabilmesi için YSK’daki temsilcimizle de görüştük. 8 kasım daha uygun gözüküyor. Sonuçta bu kadar ciddi bir süreçten geçiyoruz, böyle ciddi siyasal olayların geliştiği sürecin sonunda tatilini feda ederek insanlar Türkiye’nin yönetimi için iradelerini koymak için fedakarlıklarda bulunacaklardır.”

BAYKAL’IN AÇIKLAMALARI

Koç, Baykal’ın açıklamalarına ilişkin olarak ise “Meclis Başkanlığı seçimi geride kalkmıştır. Meclis Başkanlığı seçimi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayının seçilmesiyle sonuçlanmıştır. Değerlendirme yapmak mümkün değil” karşılığını verdi. Koç, şöyle devam etti:

“Seçilen Meclis Başkanı’nın koalisyon oluşturma süreci içinde herhangi işlevi, fonksiyonu yoktur. Bir kişiye görev verilir, o siyasi partilerle temas yapar ve koalisyon kurulacaksa o şekilde gövdesi oluşur.”

SEÇİM YARDIMI KONUSU

Seçim yardımı yapılmamasının milletvekillerine yük getireceği yönündeki ifadelere ilişkin olarak Koç, “Bu ülke Kurtuluş Savaşı’nı da her türlü yoksulluklar içinde yapmıştır. Yeter ki mücadele verecek düşünceniz olsun, gücünüz olsun ve onu da alınan yansıtacak iradeniz olsun. Cumhuriyet Halk Partisi için bunlar sorun değil. Biz parasız, pulsuz da örgütümüzün fedakarlığıyla bu süreci taşırız. Değişik havuzlardan beslenenlerin seçim yapması doğaldır ki, daha kolaydır. Ama bunları neden olarak sürmek yerine tam tersine kamçılayacak bir süreçtir” değerlendirmesini yaptı.

Haluk koç, "Milletvekili listelerinin nasıl oluşturulacağı" yönündeki soru üzerine ise toplantıda gündeme gelmediğini belirtti.

Google+ WhatsApp