Halk Eğitim Merkezi Kalorifer Ateşleme Kursu Başlattı

Kula Halk Eğitim Merkezi tarafından Kalorifer Ateşleyicisi Yetiştirme Kursu açıldı. Kursa askerler ve meslek sahibi olmak adına çok sayıda vatandaş katılıyor. Hacı Ömer Özboyacı Teknik ve Meslek Li

Kula Halk Eğitim Merkezi tarafından Kalorifer Ateşleyicisi Yetiştirme Kursu açıldı. Kursa askerler ve meslek sahibi olmak adına çok sayıda vatandaş katılıyor.
Hacı Ömer Özboyacı Teknik ve Meslek Lisesi Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Öğretmeni Mehmet Yasin Akça tarafından Kula Halk Eğitim Merkezi´nde verilen eğitime 60 kişi kayıt yaptırdı. 11 iş günü süren bu eğitim ilk önce 30, daha sonra da 30 olmak üzere 22 iş günü sürecek. Kayıtların devam etmesi halinde eğitim günleri artırılacak.
Konu ile ilgili konuşan Kurs Eğitmeni Mehmet Yasin Akça;" Kalorifer gibi tehlikeli bir ısınma sağlayıcının eğitim almadan yakılmaması ve yaşanabilecek kazaların önlenmesi adına her yıl olduğu gibi bu sene de sertifikalı eğitim düzenlendi. Eğitim için gelen arkadaşlara kalorifer kazanının nasıl yakıldığı, çalıştırmasının, temizliğinin, bakımının nasıl yapıldığı ve güvenliğinin nasıl sağlandığı konularında eğitim veriyoruz. Kalorifer kazanının patlaması halinde binayı havaya uçurabilecek güçte olduğunu, bu nedenle ihmale ve dikkatsizliğe yer olmadığını anlatıyoruz. Doğru yakılan kaloriferin hava kirliliğini azalttığını, kalori ve sıcaklık anlamında elde edilmesi beklenen en yüksek ısının alınabileceğini de öğretiyoruz. Burada eğitim alan arkadaşların birçoğu kursumuza meslek edinme amaçlı başvurdular. Aralarında kendi dairesinin kaloriferini yakmak için başvuran ve burada eğitim alanlarda var. Eğitimler sonunda kendilerine sertifika verilecek ve eğitimli birer kalorifer ateşleyicisi olacaklar" dedi.
Eğitmen Akça, kalorifer yakan kişilerin mutlaka eğitim almasını söylerken, eğitim almadan yaşanabilecek kazaların telafisinin olmadığını da belirtti.
(HY-KE)

24.10.2014 13:51:43 TSI

Google+ WhatsApp