HAKSIZ FİYAT ARTIŞI YAPAN FİRMALARA CEZA GELECEK

HAKSIZ FİYAT ARTIŞI YAPAN FİRMALARA CEZA GELECEK

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, yeni tip korona virüsü ( Kovid-19 ) ile ilgili gelişmelerin ardından bazı ürünlerin fiyatlarında görülen artışlara karşı aldıkları tedbirler konusunda bilgi verdi.

Başkan Bağlamış, aldıkları tedbirlerle ilgili olarak şunları söyledi. " Kayseri Ticaret Borsası olarak, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarını çalıştıracağız. Haksız fiyat artışı yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyuruyoruz. Herkes bilmeli ki ; Vatandaşımızı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız.

Özellikle gıda, dezenfektan ve hijyen ürünlerine bazı firmaların fahiş fiyatlar uyguladıklarını belirten Başkan Bağlamış,  Ülkemizin yaşadığı bu sıkıntılı süreci fırsata çevirmek isteyen firmaları takibe almış bulunmaktayız. Borsamıza üye firmalar böyle bir yanlış işe girişirlerse hemen gerekli tespitleri yapıp, disiplin cezalarını tavizsiz uygulamaktan çekinmeyiz. Vatandaşımızın sağlığı ve menfati her şeyden önce gelir. Türk Ceza Kanunu'nun 237'nci maddesi fiyatları etkileme, 238'inci maddesi kamuya gerekli ürünlerin yokluğuna neden olma, 240'ıncı maddesi mal veya hizmet satışından kaçınma fiillerini suç olarak tanımlamıştır. Firmalarımız yanlış işlere tevessül ederlerse kanunda belirtilen cezalara  maruz kalırlar. Herkesi buradan dikkatli olmaya davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp