Hakkari’de bomba yüklü araç böyle patlatıldı

Hakkari’de bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu iki terörist parçalandı.

Güvenlik birimlerinden edinilen bilgiye göre, hakkında daha önceden istihbâri bilgi alınan ve Hakkâri İl J.K.lığı ile Hakkâri İl Emn.Md.lüğünce koordineli olarak takibi yapılan, 34 BJ 8701 plakalı aracın, Hakkari/Merkez Durankaya istikametine geldiği öğrenildi. 

Hakkâri/Merkez Durankaya J.Krk.K.lığı yol ayrımını geçip 200 m. ilerleyen aracı durdurmak üzere, yol üzerinde gerekli tertibatı alan Jandarma unsurlar tarafından yola kapan atıldı. 

Aracın içindeki teröristlerce yol kapanının görülmesi üzerine geri dönerek kaçmaya çalışırlarken Durankaya J.Krk.K.lığına ait TTZA Kobra ile araca ateş açıldı, açılan ateş sonucunda bomba yüklü araç imha etti.
Söz konusu patlama sonucunda herhangi bir zayiat meydana gelmezken bir tonluk patlayıcı yüklü aracın infilakı sonucunda Durankaya J.Krk.K.lığının cam ve çerçeveleri kırıldı. 

Aracın infilakı sonucunda araç ve içindeki iki terörist tamamen parçalandı. Teyit edilememekle birlikte araç içerisinde, aracı kullanan İran uyruklu Renhat (Kod adlı) terörist dışında, 1 BTÖ mensubunun daha olduğunun değerlendirildiği öğrenildi. 

Google+ WhatsApp