Hakan Kutlu:

Hakan Kutlu: "Eskişehirspor Maçı İki Takım İçin De Çok Önemli"

Kayserispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, ligin 26. haftasında oynayacakları Eskişehirspor maçının iki takım için de çok önemli olduğunu söyleyerek, "Biz kendi taraftarımız önünde, kendi stadımızda oynayacağımız maçı kazanmak istiyoruz" dedi.
Kayserispor, Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında ağırlayacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Kulüp tesislerinde, Teknik Direktör Hakan Kutlu yönetimindeki antrenmanda düz koşunun ardından ısınma hareketleri yapıldı. Koordinasyon çalışması ile devam eden antrenmanda, futbolcuların neşeli olduğu gözlendi.
Teknik Direktör Hakan Kutlu, antrenmanda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
"KARŞILAŞMA İKİ TAKIM İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ"
Kayserispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, Kayserispor’un kaliteli bir kadrosunun olduğunu kaydederek, "Cezalı ve sakatlarımız var ama diğer oyuncularımızın bu tip maçlarda oynamayan veya sakat olan futbolcularımızın yerini çok fazla hissettirmeyeceğini düşünüyorum. Oynamayan futbolcularımız da gerçekten çok kaliteli. Kayserispor, kaliteli bir kadro kurmuş. Ben bunu geldim geleli söylüyorum. Bu kadro kalitesine rağmen şanssız sonuçlar alınmış. Futbol açısından ve kadro kalitesi açısından çok fazla sıkıntı yok. O yüzden cezalı oyuncuların yerine oynayacak oyuncular da en iyi şekilde onu kapatacaktır. İki takım için de çok önemli bir maç. Eskişehirspor da biz de ligde bulunduğumuz durum itibariyle sıkıntılı bir süreçte gözüküyoruz. Biz kendi taraftarımızın önünde kendi stadımızda oynayacağımız maçı kazanmak istiyoruz. Bu gücümüz de var. İnşallah bu maçın sonunda ligde daha rahat bir nefes alabileceğimiz konuma geleceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
"BİR GALİBİYETE İHTİYACIMIZ VAR"
1-0 kaybettikleri Fenerbahçe maçını değerlendiren Kutlu, "Fenerbahçe maçı bizim açımızdan zorlu bir maçtı. Fenerbahçe hem ligdeki konum itibariyle hem de son haftalardaki form durumuyla çok zor bir rakipti. Bizim oyuncularımız gerçekten 11-11 oynadığımız dönemde de 11-10 kaldığımız dönemde de oyun olarak istenilen seviyede güzel şeyler ortaya koydu. Mağlup olmamıza rağmen oyuncularımızın üzerinde moral ve motivasyonu artırıcı bir maç oldu. Fenerbahçe gibi bir takım karşısında 55 dakikaya yakın 10 kişi oynamak gerçekten zordu ama buna rağmen bunun üstesinden geldiler. 11-11 bitseydi sonuç da alacağımız bir maçtı. Bir galibiyete ihtiyacımız var" diye konuştu.
Taraftarlara seslenen Kutlu, "Taraftarlar her takım için önemlidir. Bu maç bizim için çok daha önemli. Çünkü bizim geleceğimiz açısından ligdeki sıralamayı etkileyecek bir maç. Taraftarlarımızın desteğini bekliyoruz" dedi.
TÜRÜÇ: "HERKES MAÇIN ÖNEMİNİ BİLİYOR"
Kayserisporlu futbolcu Deniz Türüç, oynayacakları maçın hayati önem taşıdığını kaydetti. Türüç, "Herkes maçın önemini biliyor. Bizim için hayati söz konusu. Çünkü yendiğimizde ligde kalmak için çok iyi adım atıyoruz. Tabi lig daha bitmemiş oluyor ama herkes bu maçın ne kadar önemli olduğunu biliyor. Seyircimizin önünde oynayacağız. İnşallah takımımız biraz daha doğrulur ve seyircilerimiz de bize yardımcı olur. Hocamızın gelmesi de takımımıza değer kattı. Herkes çok istekli. İnşallah bu maçı alırız" açıklamasını yaptı.
OLIVEIRA: "HOCAMIZIN GELMESİ İLE BİRLİKTE İSTEĞİMİZ ARTTI"
Brezilyalı oyuncu William Oliveira da, "Şans gelirse değerlendirmek istiyorum. Gol atamadığım için çok heyecanlıyım ama Cuma günü oynayacağımız önemli maçta bir gol atmak isterim. İlk önce düşme hattından kurtulmamız gerekiyor. Önümüzde önemli bir maç var. Önümüzdeki maçta 3 puanı almayı hedefliyoruz. Hocamızın gelmesi ile birlikte daha iyi çalışmaya başladık. Hocamız, bütün oyuncular ile konuşuyor. Bu çok önemlidir. Fenerbahçe maçında da çok iyi oynadık ve daha istekliydik. Hocamız geldiği için çok mutluyum. İyi işler çıkaracağımıza inanıyorum. Bütün taraftarları cuma günü maça bekliyoruz. Onlar bizim için bir güçtür. Onlarla beraber oynamak istiyoruz. Maça gelmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, Kayserispor için büyük önem taşıyan karşılaşmaya taraftarları, bilboardlara ve tarihi Kayseri Kalesi’ne astırdığı afişlerle, "Bütün hemşehrilerimizi maça bekliyorum" mesajı ile stadı doldurmaya çağırdı.

Google+ WhatsApp