Hacı Aldatmaz Spor Salonu Karaisalı Belediyesi´ne Devredilmeyi Bekliyor

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaisalı´ya yaptırılan 500 seyirci kapasiteli Hacı Aldatmaz Spor Salonu´nun kullanım hakkının Karaisalı´ya verilmesi bekleniyor. Son Belediye Meclis toplantı

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaisalı´ya yaptırılan 500 seyirci kapasiteli Hacı Aldatmaz Spor Salonu´nun kullanım hakkının Karaisalı´ya verilmesi bekleniyor.
Son Belediye Meclis toplantısında Karaisalı Belediyesi Meclis Üyesi Hakan Arıcı´nın gündeme getirdiği konu hakkında konuşan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, "Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve adını ilçemizin yetiştirdiği sporculardan ve eski güreş Ajanı Hacı Aldatmaz ismi verilmiştir. Şimdi bu spor salonun ilçe belediyemize devrini bekliyoruz. Belediye bünyemizde kurulan bir güreş kulübümüz var. Burada boks da yapılabilecek. Hatta halk oyunları ekibi de kurulup çalışmalar yapılır. Spor denilince akla ilk önce futbol geliyor. Diğer branşlarda da faaliyetler yapacağız. Kendi çapımızda çalışmalar yürüteceğiz. Gençlerimizi spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan kurtarılmalarını sağlayacağız" dedi.

KARABULUT: "YILDIZLARDA GÜREŞ SEÇMELERİ YAPILSIN"
Karaisalı Belediye Meclis Üyesi İlyas Karabulut ise, spor salonu faaliyete başlandığında karate, boks, atletizm, güreş ve diğer bazı dallarda faaliyetin yürütülmesini istediklerini belirterek, "Her sene Mayıs ayında yıldız güreşçiler arasında seçmeler yapılmaktadır. İlçe olarak biz de bu seçmelere hazırlanmalıyız" dedi.
Karabulut, güreş eğitim merkezlerine 13-15 yaş arası seçilen güreşçilerin Güreş Eğitim Vakfı öncülüğünde yatılı olarak tüm eğitim masraflarının devlet tarafından karşılandığını söyledi. Kızıldağ´da yapılan güreşlerde Türkiye´nin her tarafından sporcu geldiğini ve burada Adanalı olmayanlarında güreştiğini ve dereceler yaptıklarını kaydeden Karabulut, "Asıl olan ilçemizin içinden ve köylerden 13-15 yaş arası güreşçilerin seçmeleri yapılmalıdır. Böyle daha sağlıklı olur. Eskiden Hacı Aldatmaz döneminde milli takıma Adana´dan 20-25 güreşçi gönderirdik. Çoğu Karaisalılı idi. Onun yeri halen doldurulamadı. Şimdi sayımız bu kadar olmuyor. Çünkü güreşçilerimize sahip çıkamıyoruz ve başka illere, kulüplere kaptırıyoruz. Yeni Kapalı Spor Salonu devreye girince yıldızlarda seçmeler yapar isek başarılı oluruz, ilçemizin adı yine eskiden olduğu gibi güreşlerde öne çıkar" diye konuştu.
(VSA-Y)

20.10.2014 13:50:19 TSI

Google+ WhatsApp