Hacdan Dönen Bursalı Çiftte Mers Virüsü Olmadığı Ortaya Çıktı

Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, mers virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırılan çiftte herhangi bir bulguya rastlanmadığını açıkladı. Op. Dr. Yavuz Baştuğ, yapt

Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, mers virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırılan çiftte herhangi bir bulguya rastlanmadığını açıkladı.
Op. Dr. Yavuz Baştuğ, yaptığı açıklamada, "Hac vazifesini tamamlayıp yurda dönen Y.Ç. ve B.Ç. çifti Orhaneli Devlet Hastanesi´ne öksürük şikayeti ile müracaat etti. İlk muayeneleri sonrası hacdan yeni gelmeleri sebebiyle bir enfeksiyon hastalıkları uzmanının kontrolü için Çekirge Devlet Hastanesi´ne sevk edildiler. Burada uzmanlarca muayene ve tetkikleri yapılan hastalarda değerlendirme sonucunda mers virüsünü düşündürecek herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır. Üst solunum yolu enfeksiyonu teşhisi konularak gerekli tedavileri düzenlenip, hastalar saat 16:30 itibarı ile hastanemizden taburcu edildi. Bugün itibariyle ilimizde mers virüsü ile ilgili herhangi bir hastamız yoktur. Hastanelerimizde konu ile ilgili gerekli tedbirler alınmış olup, panik ve kriz ortamı oluşacak bir durum yoktur" dedi.
(BL-MŞ)

22.10.2014 17:43:30 TSI

Google+ WhatsApp