Güneş: 'İki maçı kazanacak güçteyiz'

Şimdi iki rakibimizi de yenerek gruptan çıkmak istiyoruz” dedi.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda Beşiktaş - Lokomotiv Moskova ile puanları paylaştı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında siyah-beyazlı teknik direktör Şenol Güneş açıklamalarda bulundu.
Deneyimli çalıştırıcı, kazanmak için sahaya çıktıklarını ifade ederek, “Oyun üstünlüğü bizdeydi ama oyun üstünlüğümüz skora yansımadı. Daha fazla pozisyona girebilirdik. Hamle yaprak pozisyonlar bulmaya çalıştık hem de rakibi çıkarmamaya çalıştık. Bütün emeklerin karşılığı olarak kazanmamız gereken bir maçtı. Son dakikada gol atıp kazanabilirdik ama onlarda atabilirdi. Onlar için kolay bir galibiyet oldu. Biz pozisyon anlamında kolay hale getirdiğimiz maçta 1 puan aldık. Kaybettiğimiz 2 puan için üzgünüz. Çok önemli bir avantaj kaybettik. Bu maçı kazanıp grubu garanti altına alabilirdik” şeklinde konuştu.

“RAKİBİN ÇOK BÜYÜK EMEK SARF ETMEDEN ATTIĞI BİR GOL OLDU”
Oyuncularının oyun ciddiyetinde ve kazanma arzusunda bir sıkıntı olmadığını söyleyen Şenol Güneş, “Oyunun başında da hatalar oldu, golden sonra da hatalarımız oldu. Son dakikada kaçırdığımız pozisyon attığımız golden daha net bir pozisyondu. Birçok pozisyonda maç içerisinde tersten atağa katılabilseydik, rakipten önce girebilseydik, belki yine golü bulabilirdik. 2’ye 1’de kanatları kullanmak, şut denemek önemliydi ama gol yollarında isabet oranımız bugün düşüktü. Rakibe çıkarken kaybettiğimiz toplarda atak şansı verdik. 50 metre geriye koştuğunuz zamanda tabi ki yoruluyorsunuz. Ama bütün bunlara rağmen 1-0’dan sonra basit gol yediğimiz gerçek. Gol ofsaytta olsa öyle de olsa böyle de olsa oyuncularım orada rakibi kapatabilirdi. Zaman zaman böyle gol yiyebiliriz ama bunlar fazla olmadığı sürece sıkıntı olmaz. 1-0’dan sonra rakibin çok büyük emek sarf etmeden attığı bir gol oldu. Bundan dolayı üzgünüz” açıklamasını yaptı.

“OYUNCULARI YÜZDE YÜZ ELEŞTİRMEK DOĞRU DEĞİL”
“Futbol hatalar oyunu hata yapınca gol oluyor” diyerek sözlerine devam eden Güneş, “Kenardan birçok orta yaptık atak bulduk onları gole çeviremedik ama Gökhan’ın kestiği top Ricardo’nun önünde kaldı ve golü attık. Daha fazla deneyeceğiz, daha fazla şut çekeceğiz ve daha fazla efor sarf edeceğiz. Bunları yapacağız. Bugün kazansaydık da bunlar eksikse eksik. Kazanmasak da bunlar eksikse eksik. Sonuca göre değil de oyuna göre baktığımızda oyuncuları yüzde yüz eleştirmek doğru değil. Biz bugün beraberlik almayı hak etmedik” ifadelerini kullandı.
Rakiplerine karşı üstün oynadıklarını ve yedikleri golde hatalı olduklarını söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, H Grubu’nda kalan 2 maçlarını kazanacak güçlerinin olduğunu söyledi.
Güneş, “Bu maçı kazanabilirdik ama şimdi iki rakibimizi de yenerek gruptan çıkmak istiyoruz. Futbol bu, saha sonuçları nasıl olacak bunu zaman gösterecek” dedi.

“ADIM ADIM GİTMEK İSTİYORUZ”
UEFA Avrupa Ligi’ndeki hedeflerinin sorulması üzerine Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Uzun mesafeli hedefleri çizmek değil, adım adım gitmek istiyoruz. Bu maç bitti şimdi önümüzdeki maça bakacağız. Skenderbeu maçı var, sonra da Sporting ile oynayacağız. Adım adım gideceğiz. Şampiyon olacağız dersem o yorum tarafı olur ama futbol adına her gün kendimizi geliştirmek zorundayız. Kazansan da kaybetsen de bir eksik görüyoruz ve bunları kapatıp değiştirmek zorundayız” yanıtını verdi.

“BUNUN ALTINDA BİR ŞEY ARAMAK DOĞRU DEĞİL”
Bir basın mensubunun, “Quaresma gol attıktan sonra neden sadece Günay’a sarıldı” şeklindeki sorusuna Güneş, “Günay ile sevincini paylaşmasında bir yanlışlık yok. İyi iki arkadaş onlar. Ricardo görev verilince elinden geleni yapıyor. Bunun altında bir şey aramak doğru değil” dedi.

“BÜYÜK TAKIMLAR BÖYLE OLMALI”
Takımın fizik ve moral gücünün önemine vurgu yaparak sözlerine devam eden deneyimli çalıştırıcı, “Ama golden sonra psikolojik kırılmalar oldu, biz de bunları gördük. Bana göre tempo daha üst seviyelerde olmalıydı. Biraz daha dirençli ve güçlü kalmamız gerekiyor. Hem fizik hem moral anlamında çok iyi olmak zorundayız. Büyük takımlar böyle olmalı” diye konuştu.

ALBAYRAK: “İKİ MAÇI DA KAZANIP GRUPTAN ÇIKACAĞIZ”

Beşiktaş İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak, Lokomotiv Moskova ile berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı değerlendirmede, “Bundan sonraki iki maçımızı da kazanıp gruptan çıkacağız” dedi.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 4. maçında sahasında Rusya ekibi Lokomotiv Moskovo ile karşılaşan siyah-beyazlı ekip, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beşiktaş İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak, “İyi oynadık. Ağırlık bizden yanaydı. Çok gol pozisyonumuz var. Son saniyede de Ersan’ın kaçırdığı pozisyon vardı. Onu atsaydık bitmişti ama futbolun içinde bunlar var. Hayat devam ediyor. Bundan sonraki iki maçımızı da kazanıp gruptan çıkacağız. Bu grubun en iyi takımı biziz. Futbolun içinde puan kayıpları da olabiliyor. Bugün de o gündü. İstemediğimiz bir puan kaybı oldu ama inançla devam ediyoruz. Bu turdan çıkacağız” dedi.

“HERKES YÜREKTEN DESTEKLEDİ”
Siyah-beyazlı taraftarlara destekleri için teşekkür eden Albayrak, “Herkes maçtan önce taraftarların ilgisizliğinden bahsediyordu. Perşembe günü ve iş saati, herkese yürekten teşekkür ediyoruz destekleri için. Maçın sonuna kadar çok güzel desteklediler. Ellerine, kollarına sağlık” diye konuştu.
Metin Albayrak, bir soru üzerine ligin ilk yarısının sonuna kadar Galatasaray derbisi haricinde diğer maçları Başakşehir’in stadyumunda oynayacaklarını ifade etti.

“BURSA’YI YENİP, LİDERLİĞİMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”
Süper Lig’in 11. haftasında karşılaşacakları Bursaspor maçını da değerlendiren Albayrak, “Lige döndük artık. Milli takım arasına galip girip liderliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Zor artık, bundan sonra hep böyle devam edecek. Buna takım olarak da kafa olarak da hazırız. Takımımız bu gidişle çalışıyor. İnşallah Bursa’yı da orada yenip liderliğimizi devam ettireceğiz” diye konuştu. 

Google+ WhatsApp