Gül, Fen Lisesinin Temel Atma Törenine Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Abdullah Gül Üniversitesi Vakfı (AGÜV) tarafından yaptırılan Fen Lisesi´nin temel atma töreninde konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye´nin birin

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Abdullah Gül Üniversitesi Vakfı (AGÜV) tarafından yaptırılan Fen Lisesi´nin temel atma töreninde konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye´nin birinci önceliği eğitimdir" dedi.
AGÜ Mimarsinan Kampüsü içerisinde düzenlenen temel atma törenine; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Yaşar Karayel ve davetliler katıldı. Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Öncelikle böylesine bir hayırlı işle himayelerinde devam ettiren Cumhurbaşkanımızı bu bileşkedeki bölgenin ve Türkiye´de gelişmelere katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye´de yatırımlar devam ediyor ama en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu tesisleri Türkiye´nin geleceğini planlayan yatırımlar olacaktır. Son 12 yılda özellikle şehirlerimizde 200´e yakın üniversitenin kurulmuş olması ve 4 üniversitenin Kayseri´de kurulmuş olması önemlidir. Hayırseverlerimizi yalnızca kamu bütçesi ile değil kendi bütçelerine koydukları yapıdır. Türkiye´nin siyasi istikrarını bozmaya çalışanlar olabilir. Okulları yakmaya çalışanlar olabilir ama bizler devam edeceğiz. Bu bütçedeki birinci alan eğitime ayrılan alan oldu. Eğitim ön plana alındı" dedi.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, "Bugünkü faaliyetlerimiz hep eğitim ile ilgilidir. Her şeyden önce bütün bu hizmetlerin ortaya çıkmasında hükümetimizin, belediye başkanlarımızın ve yerel yöneticilerimizin büyük gayretleri oldu. İleride kampüsü buraya taşınacak ve Türkiye´nin güzel değerleri arasında olan üniversitenin kurulması çok anlamlı olacaktır. Bunun gerçekleştirilmesi TOBB ve üniversite vakfı ile gerçekleşiyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu TOBB´un ilk okul yapmaları değil. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Burada isimleri hep yaşayacaktır. En iyi yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Türkiye bunu bilinci içerisindedir. 2003 yılı bütçesi ilk defa Türkiye´de eğitim harcamaları bütçede en büyük payı almaya başlamıştır ve giderek artmıştır. Eğitimin çok ana unsurda orta öğretimdedir. Bu okul aynı zamanda üniversiteyi de çok destekleyecektir. Sadece öğrenci açısından değil, görevlilerin de buraya gelmelerin de çok büyük bir cazibe oluşturacaktır. Bundan dolayı okulu çok destekliyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Fen Lisesi´nin temeli atıldı.
(AG-GS-Y)

17.10.2014 12:41:43 TSI

Google+ WhatsApp