Gül, Agü´nün Akademik Yıl Açılışına Katıldı

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri´de bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Abdullah Gül Üniversitesi´nin (AGÜ) 2014-2015 akademik yıl açılış törenine katıldı. Bir dizi ziyaretlerde bul

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri´de bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Abdullah Gül Üniversitesi´nin (AGÜ) 2014-2015 akademik yıl açılış törenine katıldı.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri´de bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ismini taşıyan AGÜ´nün 2014-2015 akademik yıl açılış törenine katıldı.Törende konuşan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, "Abdullah Gül Üniversitesi Kayseri´de kurulan 2´inci devlet üniversitesidir. Aynı zamanda güçlü vakfı sayesinde Türkiye´de ilk defa vakıf destekli devlet üniversitesi modelini hayata geçiren bir kurum olarak, üniversite sistemimize yeni bir seçenek sunmaktadır" dedi.
Törene katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ise, "Bu başarı bizler için yeterli değil. Daha yürüyecek yolumuz var. 2050 yılına kadar 1 milyon 250 bin öğrencimiz 18 yaşına girecek ve bizden eğitim talep edecek. Bu sayı 1 milyon olarak sürecek. Bu bizim önümüzde büyük bir mesele olarak duruyor. Yaklaşık 800 bin öğrencimiz mezun oldu. Zorunlu eğitimle beraber 1 milyon 200 bin öğrencimiz üniversite kapısına gelecek. Bu niteliksel başarıyı kaliteleştirmemiz gerekiyor. Öğrencisi hazır olan bu sistem için akademisyen yetiştirmemiz lazım. Önümüzde ki 100 yılda bu nitelikli akademik sistem olacaktır. Dünyada bizim ligimizde oynayan ülkeler bizim 2-3 katımız doktora veriyorlar. Devlet yöneticileri olarak en önemli vazifemiz Türkiye´nin çağdaş dünyada yarışabilecek düzeye çıkarmak olacağına inanıyorum. AGÜ oldukça bir anlam yer işgal ediyor. Bugünü dünyasında topluma hizmet diye bir kavram ve AGÜ kuruluşunun ilk yıllarında bunu gerçekleştirmiş bir üniversitemizdir. AGÜ Türkiye´de yeni bir modelin başlangıcıdır. Yarı devlet ve yarı vakıf olarak başarılı bir üniversite. AGÜ´nün yolunun açık olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, güzel işler yaptıklarını söyleyerek, "Bugün aslında sabahtan beri güzel işler yapıyoruz. Hep eğitim ile ilgili. Sadece şehrin çocuklarına değil, aynı zamanda üniversitenin personeline de fayda sağlaması açısından büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bugün üniversitenin geldiği noktayı görmek hepimize ayrı bir heyecan veriyor. Üniversite kurulurken ortaya koyduğumuz vizyon ve misyonu gerçekleştiriyoruz. Önemli olan iyi bir üniversitenin Kayseri´ye ve Türkiye´ye kazandırılmasıdır. Bundan dolayı üniversitenin destekleme vakfına bütün değerleri üyelerine teşekkür ederim. Türkiye´nin en büyük meselesi eğitimdir. Cumhurbaşkanı olduğum süre içerisinde en çok konuştuğum alanlardan birisi bu oldu. Neredeyse bütün üniversitelerimiz yakından takip ettim. Türkiye´nin geleceği eğitimin kalitesinin yükselmesi ile ilgilidir. Her seviyede eğitim de üniversitelerin yeri ayrıdır. Kısa zamanda AGÜ´nün çok iyi bir yere gelmesi olağan büstü bir başarıdır. Bu başarı başka bir sorumluluk getirmektedir. Bunun devam ettirme sorumluluğudur. Türkiye´nin önündeki en büyük mesele 100´üncü yıl için koyduğumuz hedeflere ulaşmaktır" ifadelerini kullandı.
Gül daha sonra kendi fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisini gezdi.
(AG-GS-Y)

17.10.2014 16:33:24 TSI

Google+ WhatsApp