Gölet ve Havuzlar Sayesinde Yangınlarla Daha Etkin Mücadele Ediliyor…

Gölet ve Havuzlar Sayesinde Yangınlarla Daha Etkin Mücadele Ediliyor…

3 Binden Fazla Gölet ve Havuz Tesis Edildi

Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından ülke genelinde meydana gelen orman yangınları ile mücadelede helikopterlerin ve arazözlerin etkili kullanımını sağlamak ve yangına müdahale sürelerini kısaltmak amacıyla orman içindeki su kaynaklarından yararlanmak maksadıyla gölet ve havuzlar inşa ediliyor. İlk defa 2003 yılında uygulamaya başlanan ve her 4 km’de bir olacak şekilde planlanan gölet ve havuz sayısı günümüz itibariyle 3.041 adete ulaştı. En az 3 metre derinlikte ve 400 ile 1200 ton arasında su depolama hacmine sahip olan bu gölet ve havuzlar helikopterin rahatça su alabileceği şekilde inşa ediliyor.

“Ormanlar Hepimizin Ortak Malı, Ne Olur Onlara Gözümüz Gibi Bakalım”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman yangınları ile mücadele hususunda büyük bir gayret sarf ettiklerini belirterek şunları söyledi:

 

“Ülkemizde orman yangınlarına hassas olan Ege ve Akdeniz bölgelerinde Antalya, Muğla, İzmir başta olmak üzere birçok şehrimizde gölet ve havuzlar inşa ediyoruz. Bu sayede özellikle helikopterlerin kısa sürede su alarak yangına müdahale etmesini sağlıyoruz. Yaklaşık 200 Milyon TL’ye mal ettiğimiz 3.041 adet yangın göleti ve havuzundan çok ciddi şekilde istifade ediyoruz. Biz yangınlara karşı ormanlarımız korumakla mükellefiz. Ancak vatandaşlardan bu hususta daha dikkatli davranmalarını bekliyoruz. Ormanlar hepimizin ortak malı, ne olur onlara gözümüz gibi bakalım. 

Google+ WhatsApp