Göçmenleri İstemeyen İtalyanlar Meydanlara İndi

İtalya´nın ayrılıkçı partisi Lega Nord 40 bin kişinin katılımıyla "İstilaya hayır" sloganı altında göçmenlerin İtalya´ya kabulüne karşı Milano´da miting düzenledi. Tüm İtalya´dan, özellikle kuzey böl

İtalya´nın ayrılıkçı partisi Lega Nord 40 bin kişinin katılımıyla "İstilaya hayır" sloganı altında göçmenlerin İtalya´ya kabulüne karşı Milano´da miting düzenledi.
Tüm İtalya´dan, özellikle kuzey bölgelerden gelen parti sempatizanlarının katılımıyla 40 bin kişiye ulaşan kalabalık, Porta Venezia meydanından yürüyerek Duomo Meydanına ulaştı. Lega Nord´lular pankart ve sloganlarla hükümetin göçmen politikalarına ve Enrico Letta başbakanlığındaki hükümeti döneminde Sicilya Adası yakınlarında yaşanan mülteci teknesi faciasının ardından yürürlüğe konan ve İtalya karasularına yaklaşan göçmen teknelerine İtalyan ordusu tarafından can güvenliği sağlayan "Mare Nostrum" yasasına tepkilerini gösterdiler.
Duomo Meydanı´nda kalabalığa hitaben konuşan Lega Nord Partisi Genel Sekreteri Matteo Salvini, Şengen anlaşmasına son verilmesini istediklerini belirtti ve "Diğer Avrupa ülkeleri gibi bizim Deniz Kuvvetlerimiz sınırlarımızı korumak için çalışmalı, kaçak göçmenleri taşıyan tekneleri kurtarmak için değil. Biz ülkemizde daha fazla kaçak göçmen istemiyoruz. Her kaçak göçmen için günde 40 Euro harcıyoruz ve onları 3 yıldızlı otellerde ağırlıyoruz. Salı günü Marie Le Pen ile Strasbourg´da Şengen anlaşmasının durdurulmasını ve sınırların kontrol edilmesini isteyeceğiz" şeklinde konuştu.
Miting sırasında Lega Nord eski Genel Sekreterleri Umberto Bossi ve Roberto Maroni´nin yanı sıra parti belediye başkanları ve partinin bir siyahi sempatizanı da konuşma yaptı. İHA kameralarına konuşan San Giovanni İllarione´nin Lega Nord´lu Belediye Başkanı Ellen Cavazza, "Sonu gelmeyen göçmen akınından artık yorgunuz. Biz belediye başkanları bu göçmenlere kalacak yer ve yiyecek temin etmek durumundayız. Halihazırda bizim İtalyan vatandaşlarımız sıkıntıdayken `Önce başkasına sonra bize´ demeyi doğru bulmuyoruz. Gelen göçmenlerden dolayı kimliğimizi ve haysiyetimizi kaybediyoruz. Bugün buraya, `Buna bir son verin´ demeye geldik. Göçmenleri taşıyan tekneleri durdurmalıyız, göçmenler geldikleri yerlerde kalmalılar. Gelen göçmenler de diğer ülkelere dağıtılmalı, ancak bu konuda Avrupa Birliği bize gereken yardımda bulunmuyor" açıklamasında bulundu. Lega Nord sempatizanı Giuseppe Nodo ise "Ben göçmenleri beslememiz gerektiğini düşünmüyorum, geldikleri ülkelerde kalmalılar. İtalya´yı Lombardiya ve Veneto bölgeleri besliyor. Kuzeyin güneyden ayrılması taraftarıyım, güney kendini idare etmeyi öğrensin" ifadesinde bulundu.
Yabancılara karşı politikalarıyla bilenen Lega Nord´un düzenlediği protesto gösterisinde İtalya´da yaşayan Türk transseksüel Efe Bal da vardı. "Lega Nord için ölürüm" pankartı taşıyan Efe Bal, parti sempatizanlarının ilgi odağı oldu ve bol bol fotoğraf çektirdi. Seks işçilerinin yasallaşmasını ve vergi verebilmesini isteyen Bal, "Lega Nord ırkçı bir parti olarak biliniyor ancak değil. İtalya çok büyük bir krizde olduğu için iş imkanlarının öncelikle İtalyanlar için kullanılması gerektiğini savunuyorlar. Benim Lega Nord´a sempati duymamın en büyük nedeni ise genel evlerin tekrardan açılması ve seks işçilerinin vergi vererek normal bir hayata kavuşmasını savunmaları" şeklinde konuştu.
(BO-MS-

19.10.2014 03:30:32 TSI

Google+ WhatsApp