Geçirdiği Kalp Krizi Sonrasında Yaşamını Yitiren Ev Hanımının Organları 6 Hastayı Hayata Bağladı Mert Özpamuk Nevşehir

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliğine bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 6 kişiyi hayata bağladı. Nevşehir´de geçtiğimi

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliğine bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 6 kişiyi hayata bağladı.
Nevşehir´de geçtiğimiz gün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu Nevşehir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi´ne kaldırılan ve bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşen 30 yaşındaki F.Ç isimli ev hanımının organları ailesi tarafından bağışlandı. Hastane doktorları tarafından daha sonra F.Ç´nin böbrek, karaciğer, kornea, pankreas, dalak ve lenf nodları gece yarısı başlayan ve sabah saat 05.00´e kadar süren bir operasyonla alınarak nakil için hazır hale getirildi. Ameliyatın ardından F.Ç´nin karaciğeri organ nakli bekleyen Malatya´ daki bir hastaya hava ambulans uçakla gönderildi. Böbrekleri, korneaları, pankreas, dalak ve lenf nodları ise yine nakil bekleyen hastalar için karayolu ile Ankara´ya gönderildi.
Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, organ bağışında bulunan aileye teşekkür ederek bu konuda tüm vatandaşlardan aynı sağduyuyu beklediklerini kaydetti.
(AÖ-ÖK-Y)

24.10.2014 11:15:14 TSI

Google+ WhatsApp