Gaziantep´in Liderleri Bu Zirvede

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gençlere hayatta iz bırakacakları işlerin peşinde koşmalarını tavsiye ederek, "Yaptığınız işe sevginizi ve muhabbetinizi katın" dedi. Şahin, Gazia

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gençlere hayatta iz bırakacakları işlerin peşinde koşmalarını tavsiye ederek, "Yaptığınız işe sevginizi ve muhabbetinizi katın" dedi.
Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile YGA´nın desteğiyle gerçekleştirilen "Gaziantep Liderlik Zirvesi"nde liderlik konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi konferans salonunda gerçekleşen zirvede, hiçbir başarının tesadüf olmadığını vurgulayan Şahin, "Liderin önemli özelliği kimsenin görmediğini görmek, topluma bunu kabul ettirmek, birleştirmek ve beraberinde kararlı bir şekilde bu yolculuğa gitmek" diye konuştu.
Gençlere hayatta iz bırakacak işlerin peşinde koşmalarını tavsiye eden Şahin, şöyle konuştu:
"Yaptığınız işe sevginizi ve muhabbetinizi katın. Bu size başarıyı getirir. Bıkmadan, usanmadan çalışın. Şunu da unutmayın, her şeyi değiştirmeye gücünüz yetmeyebilir. Bunu kabullenin ve değiştiremediğiniz kurallardan kârlı çıkmaya çalışın. Benim hayatta gördüğüm ve başarılı olduğum tüm konuların arkasında ailem vardı. O yüzden aile olmaktan ve onlarla fikir alışverişi yapmaktan çekinmeyin. Türkiye çok iyi günlere ulaşacak. Yarınlarda hepimiz daha mutlu, refah ve huzurlu günlere kavuşacağız."
SİYASETTE KADIN OLMANIN GETİRDİĞİ ZORLUKLAR
Siyasete atıldığı dönemde kadın olmanın getirdiği zorluklarla mücadele ettiğini vurgulayan Şahin, hiçbir şeyin tesadüf olmadığını belirterek, kadınların pes etmemesi gerektiğini söyledi.
Kadınların duygusal ve kırılgan olduğunu ifade eden Şahin, "Aklını kullanma, nefsini ayaklar altına alma, duygularını yönetmen gerekiyor. Çok önemli bir şey bu başarıda. Kadınlar olarak takım oyunu oynayamıyoruz, birleştiremiyoruz. Baktığınız zaman bu kuralları değiştirecek gücün yoksa kurallara göre kendini düzeltme gücüne ulaşman gerekiyor" şeklinde konuştu.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de, Türkiye´nin mevcut yapısıyla 500 milyarlık ihracat hedefini yakalamasının zor olduğunu, o yüzden inovasyon, Ar-Ge, markalaşma ve tasarım alanına ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı.
Türkiye´nin son 10 yılda ihracatını 3 katına çıkardığını belirten Büyükekşi, Gaziantep´in bu anlamda büyük bir başarıya imza atıp, ihracatını 10 katına çıkararak geçen yıl itibariyle 6 milyar dolara ulaştığını ifade etti.
BÜYÜK HEDEFLERE KİLİTLENMEK
Gençlerden hayaller kurup, büyük hedefler için ilerlemelerini isteyen Büyükekşi, "Teknoloji o kadar gelişti ki artık hangi ilde olduğunuz veya hangi üniversitede okuduğunuzun bir önemi kalmadı. Siz kendinizi yetiştirmek istedikten sonra teknoloji gerekli imkanları sunuyor. Geleceğin teknolojilerini takip edin, cesur olun ve farklı düşünün. Sizi dünya gündemine taşıyacak olan şey, farklı düşünceleriniz olacak" diye konuştu.
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu ise, liderliğin doğuştan geldiğini, Gaziantep ve civar illerde doğup yetişen insanların da bu yeteneğe sahip olduğunu söyledi.
Gençlere kendilerini geliştirmelerini öneren Konukoğlu, "Hayallerinizin ve hedeflerinizin peşinden koşmaktan korkmayın. Hatta hiç bir şeyden korkmayın ama hırsınızın da aklınızın önüne geçmesini izin vermeyin. Hırsınızı yendiğiniz zaman kibirden, kendini beğenmişlikten ve hata yapmaktan kendinizi korumuş olursunuz" şeklinde konuştu.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz da, inovasyonun lüks değil, ihtiyaç olduğunu belirterek, rekabet etmek isteyenlerin inovasyondan vazgeçmemesi gerektiğini kaydetti.
Organizasyonu düzenleyen YGA´nın kurucusu Sinan Yaman da, liderlik üzerine konuşma yaptı.
(BB-VSA-Y)

27.10.2014 16:58:56 TSI

Google+ WhatsApp