GAZETECİLER MİLLETİN VİCDANININ SESİDİR

GAZETECİLER MİLLETİN VİCDANININ SESİDİR

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Kayseri başkan yardımcısı Serkan Derebaşı gazetecilerin vatandaşların bilinçlenmesinde önemli işlevlerde bulunduğunu söyledi.

ASKON Kayseri basın ve tanıtmadan sorumlu başkan yardımcısı Serkan Derebaşı, gazeteciliğin zor zamanlardan geçtiğini vurgulayarak gazetecilerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Serkan Derebaşı, “Gazetecilik,  her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakârlığıyla icrası zor, ülkenin vicdanı olma vasfını elinde bulunduran nadide mesleklerden biridir. Geçmişten bugüne vazgeçilmez bir unsur olan gazetecilerimiz; ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli kişilerdir. İlimiz, ülkemiz ve dünyadaki gelişmeleri doğru okuyabilen, halkı objektif ve eksiksiz bilgilendirmeyi ilke edinmiş basın-yayın organlarının varlığı, sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasının, dolayısıyla vicdan rahatlığının önemli bir unsurudur. Bu doğrultuda, yerelden ulusala kadar bütün medya kurumları ve çalışanlarının kritik bir fonksiyon icra ettiğine inanıyorum. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.” dedi.

   Serkan Derebaşı, “Haberin kamuoyuyla daha hızlı paylaşılmasına olanak sağlayan ve tüm dünyayı ulaşılabilir kılan bu teknolojik süreç aynı zamanda, çarpıtmanın ve yalan haberin hızla yayılmasını da mümkün kılmaktadır. Toplumun doğru ve gerçek bilgiyle beslenmesinin önemini idrak etmiş, ilkeli ve objektif medya çalışanlarımız, dezenformasyon ve yalan haberle mücadelede önemli bir güçtür. Gazetecilerin, milletimizi gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Toplumun haber alma ihtiyacını yerel ve ulusal platformda zor şartlarda fedakarca karşılayan, doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapan tüm basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarındaki başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp