Galatasaraylı Futbolculardan Derbi Yorumu

Galatasaraylı futbolcular, Cumartesi günü Türk Telekom Arena Stadı´nda Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçını yorumladılar. Sarı-kırmızılı futbolcular Hamit Altıntop, Umut Bulut, Aurelien Chedjou, B

Galatasaraylı futbolcular, Cumartesi günü Türk Telekom Arena Stadı´nda Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçını yorumladılar.
Sarı-kırmızılı futbolcular Hamit Altıntop, Umut Bulut, Aurelien Chedjou, Blerim Dzemaili, Olcan Adın, Tarık Çamdal ve Yasin Öztekin, Fenerbahçe maçıyla ilgili GSTV´ye açıklamalarda bulundu. Hamit Altıntop, kendi taraftarlarının önünde oynayacaklarını belirterek, "İnşallah 3 puan kazanarak, son maçlardaki istikrarı devam ettirmek istiyoruz. Seçilmiş futbolcular, yani ´ligimizin en iyileri´ dediğimiz futbolcular sahada olacak. Milli takım arasında hocalarımız da iyi çalışmıştır. Taktik anlamda da gergin bir maç olacak herhalde. Galatasaray takım halinde oynadığında, birlik ve beraberliği sağladığında inanılmaz bir ruh ortaya çıkıyor. O kaliteyle de birçok güzel maçlar ortaya çıktı. Biz bunun peşindeyiz. Bunu da elde edersek, inşallah bu maçı kazanacağız. Birlikte iyi oynamamız önemli. Bizim de bir payımız olursa ne mutlu bize. Ancak önemli olan takımımız, kulübümüz ve dördüncü yıldız. Umarım centilmenlik içinde bir maç olur. Hiçbir maç, galibiyet ve kupa, insanlıktan önemli değildir. Onun için inşallah kaliteli olur. Kaliteli olması için de dürüstlük, ciddiyet ve azim gerekli. Bunları da iki tarafın ortaya koyması gerekiyor. İnşallah güzel bir maç ortaya çıkacaktır" dedi.

UMUT BULUT: "DOSTLUK VE KARDEŞLİK İÇİNDE GEÇMESİNİ DİLİYORUM"
Galatasaray´ın golcü futbolcusu Umut Bulut ise derbide hedeflerinin galibiyet olduğunu vurgulayarak, "Çok zor bir maç olacak çünkü Türkiye´nin en büyük derbisi oynanacak. Ben öncelikle fair-play içinde geçmesini istiyorum çünkü bu dönemde buna çok ihtiyacımız var. Dostluk ve kardeşlik içinde geçmesini diliyorum. İnşallah kazanan taraf da biz oluruz. Fenerbahçe´ye atılacak gol daha da anlamlı oluyor. Önemli olan maçı takım halinde kazanmamız. Bana da gol nasip olursa çok mutlu olurum" diye konuştu.

CHEDJOU: "BU MAÇTAN SONRA İSTANBUL´UN KRALININ KİM OLDUĞU BELLİ OLACAK"
Sarı-kırmızılı takımın tecrübeli isimlerinden Aurelien Chedjou ise derbiye iyi hazırlandıklarını dile getirerek, şunları söyledi:
"Düşman kardeşlerin maçı olarak nitelendirebiliriz bunu. Bu maçtan sonra İstanbul´un kralının kim olduğu belli olacak. O yüzden özel bir maç. Böyle bir tecrübeyi yaşamak benim için inanılmaz. Hayatımda böyle bir şey görmedim. Bu maçlar inanılmaz bir atmosfere sahip."

DZEMAİLİ: "SAHAYA ÇIKMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"
Blerim Dzemaili de herkesin bu maçı konuştuğunu vurgulayarak, "Sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorum. Bizim için çok önemli ve büyük bir maç. Taraftarımız da bu maçı çok önemsiyor. Sakin oynayarak maçı kazanmak istiyoruz. Derbiler her zaman farklıdır. Bu tip maçlar için yüreğinizi ortaya koyup her şeyinizi vermelisiniz. Biz bunu yapacağız" şeklinde konuştu.

OLCAN ADIN: "İLK DERBİ MAÇIM OLACAK"
Olcan Adın, derbiye çok iyi hazırlandıklarını ifade ederek, "Bu maçın önemini herkes biliyor. Dünya derbisi. Bütün ülkenin gözü bu maçta olacak. Biz aramızda sohbetler yapıyoruz. Maçın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Taraftarlarımızla beraber inşallah çok güzel bir sonuç alacağız. Benim için de farklı bir önemi var. İlk derbi maçım olacak. Sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.
Tarım Çamdal da kendisinin ilk derbisi olacağını vurgulayarak bir an önce sahaya çıkmak istediğini söyledi.
Yasin Öztekin ise şans bulması halinde Fenerbahçe karşısında elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağını ifade etti.
(TK-TK-S)

16.10.2014 22:27:56 TSI

Google+ WhatsApp