Galatasaray Stadyum Müzesi’nin Resmi Açılışı Yapıldı

Galatasaray Stadyum Müzesi'nin resmi açılışı, müzenin bulunduğu Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda gerçekleşti.

Açılışa T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Kasapoğlu, Galatasaray Camiası'nın önemli isimleri, Kayserispor Kulüp Başkanı Erol Bedir, spor basının önemli isimleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışa Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Bayraktar ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Galatasaray Sporcular Derneği çelenk gönderdi.

Çok sayıda davetlinin yer aldığı açılışta kurdeleyi başkanımız Mustafa Cengiz ile birlikte T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Galatasaray Spor Kulübü'nün 36. Başkanı Dursun Özbek kesti.

Başkanımız Mustafa Cengiz açılış sonrası yaptığı konuşmada, "Şu anda bulunduğumuz tarih, Galatasaray için geçmişine ve geleceğine sahip çıkmak adına önemli bir an. Bu ana onur verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Müzeler; medeniyet ve kültürün sergisidir. Bu sergilenen kültür ve medeniyet, geçmişi anlamak, bugünü kavramak, geleceği tahmin etmek üzerine kuruludur. Biz bu müzemizde Galatasaray'ın 113 yıllık geçmişini kısa şekilde anlatmaya çalıştık. Kısa diyorum çünkü burada bulunan kupa sayısı yaklaşık 800... Halen 3500 adet kupamız Beyoğlu'ndaki müzemizde beklemekte... Müzemiz iki dönüm alanda bulunmakta. Özellikle şunu vurgulamak istiyorum. Müzemizde bulunan bütün eserler ve bütün parçalar tek taraflı elde edilmiş başarıların müzesi değil. Bu değerli kupaları değerli rakiplerimizle mücadele ederek elde ettik. Müzemizin kuruluşunda, kulübün kuruluşunu gerçekleştiren Ali Sami Yen ve bugünlere getiren başkanların emeği bulunmakta. Ali Sami Yen'den bu yana bütün başkanlar, fiili olarak bütün yönetimler, müzenin oluşmasına katkıda bulundular. Sayın Ünal Aysal döneminde Candan Erçetin ile birlikte fiziki olarak başladı bu oluşum. Sayın Duygun Yarsuvat başkanım ve Sayın Dursun Özbek başkanım bu işi finalize ettiler. Bana açmak nasip oldu. Bu müzenin camiamıza, Türk sporuna, tüm rakiplerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Müze açılışında, başkanımız Mustafa Cengiz'in ardından söz alan T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise açılışta bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi ve "Bu müzenin oluşumunda emeği geçen tüm başkanlara, çalışanlara, dekorasyonundan planlamasına kadar bütün noktalarda görev yapan herkese teşekkür ediyorum. Spor birleştirici bir güç. Burada Galatasaray'ın Türk sporuna yaptığı hizmetler sergileniyor. Güzide rakipleriyle birlikte pek çok branştaki rekabeti ve tarihi sergileniyor. Aynı zamanda Türk sporunun da tarihi sergileniyor. 1905'te kurulan kulübümüz, başta futbol olmak üzere pek çok branşta Türk sporuna büyük hizmetler sağlamış bir kulübümüz. Yurt dışında stat içinde müzeleri görüyorsunuz. Böyle bir müzenin maçların oynandığı Türk Telekom Stadyumu'nda olması; gençlerin, çocukların Galatasaray'ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu görmesi; turistlerin burayı ziyareti önemli... Diğer kulüplerimiz de bu çalışmalarını yürütüyorlar. Galatasaray, ortaya koyduğu başarılarla Türkiye'nin gururlarından bir tanesi. Olimpik branşlarda da önemli başarılar elde etmiştir. Bunun devamını diliyorum. Galatasaray camiasının önemli gününde sizlerle birlikte olduğu için mutluyum, Türk sporuna hayırlı olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp