Galatasaray Stadyum Müzesi Basına Tanıtıldı

1 Mart Perşembe günü saat 10:00’da kapılarını Galatasaray taraftarına açacak Galatasaray Stadyum Müzesi, basın mensuplarına tanıtıldı.

Tanıtıma Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcıları Adil Araboğlu ve Dinç Üner, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Recevik, Galatasaray Spor Kulübü COO'su Ali Öğüdücü katıldı. 

Müzenin küratörlüğünü üstlenen İzzeddin Çalışlar'ın tanıtımını yaptığı müze gezisinin ardından Stadyum Turu gerçekleşti. Bu aşamada mixed zone, soyunma odaları da gösterildi. Tanıtımda Galatasaray Stadyum Müzesi için özel olarak hazırlanan ve Galatasaray Tarihi’nden kısa kesitler sunan 13 dakikalık kısa film de gösterildi. 

Galatasaray Stadyum Müzesi Müdürü Semih Ulu, Galatasaray Televizyonu'na yaptığı açıklamada "2100 metrekarelik alana kurulu müzemizde 768 kupayı sergileyebiliyoruz. 3500 kupamız ise halen depolarımızda. Onlarla da inşallah üçüncü müzemizi açacağız. Taraftar bölümümüzü en kısa zamanda açacağız. Yoğun bir talep var. Kendilerinde anıları olan bütün envanterleri bize gönderiyorlar. Buna rahmetli Alpaslan Dikmen de dahil. Ailesi tüm eşyalarını getirdi. Onları da Alpaslan Dikmen köşesi açarak sergileyeceğiz. Aynı zamanda müzemizde dönem dönem emeği geçmiş tüm sporcularımızın lansmanlarını, imza günlerini yapacağız. Burayı canlı tutacağız" diye konuştu.

Google+ WhatsApp