Galatasaray CAS’a müracaat edecek

Galatasaray Kulüp Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray’ın UEFA’dan almış olduğu cezayı hak etmediğini, bununla ilgili de çok kuvvetli argümanların olduğunu belirterek, ”Bu defa CAS’ta müracaat edeceğiz. CAS’ta Galatasaray’ın bu savunmasının başarıya ulaşması için bütün çabayı göstereceğiz” dedi.

Galatasaray CASa müracaat edecek

Sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Dursun Özbek, nisan ayı Olağan Divan Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

“GALATASARAY’IN İHTİYACI BÜTÜNLÜK”

Geçmişe dönük kulübün idaresinde yapılanların araştırma şekline dönüştürülmesini Galatasaray'ın genel kurulunda da istendiğini belirten Başkan Dursun Özbek, “Bu konuda çalışacağımızı zaten söylemiştim. Ona bağlı olarak bir İngiliz firmasıyla mutabakata geldik. Sözleşmeyi zannediyorum önümüzdeki hafta imzalayacağız. Bu manada ilgili firma çalışmasına başlayacak. Bu, Galatasaray için şu manada çok önemli, bir çok söylem ve söylenti var. Bunlar bitmiyor. Önce de vardı, şimdi de var ve bundan sonra da olacak. En azından yaptığımız bu icraat sayesinde bundan bir netice alınacak ve bu konu bir daha açılmamak üzere aydınlatılarak kapatılacak. Çünkü bu, Galatasaray’ı zayıflatan, Galatasaray’ı bölen bir hareket. Halbuki Galatasaray’ın ihtiyacı olan bir bütünlük. Onun için geçmişten gelen soru işaretleri varsa bunların hepsinin bu dönemde hallolması lazım ki önümüze daha kuvvetli, daha güçlü bakalım” şeklinde konuştu.

“GALATASARAY’IN BU CEZAYI HAK ETMEDİĞİNİ CAS’A BELİRTTİK”

UEFA’dan alınan cezayı CAS Mahkemesi’ne taşıdıklarını söyleyen Özbek, sözlerine şöyle devam etti:
“Galatasaray’ın almış olduğu cezayı hak etmediğini, bununla ilgili de çok kuvvetli argümanları olduğunu belirttik. Bu defa CAS’ta müdafaa edeceğiz. CAS’ta Galatasaray’ın bu savunmasının başarıya ulaşması için bütün çabayı göstereceğiz. Niye CAS? UEFA’daki inceleme ve yargılama süreci, UEFA bildiğiniz gibi bir dernek, kuruluş kendi iç tüzüğüne göre bir yargılama yapıyor ve buna göre bir yaptırımda bulunuyor. CAS, sporun daha çok uluslararası boyutuyla daha çok uluslararası hukukla ilgili kısmı. Burada savunmamızın daha kuvvetli olacağını ve Galatasaray’ın bugüne kadarki hak etmiş değerleri itibariyle daha iyi değerlendirileceğini düşünüyorum. Şuna son derece kararlıyım, Galatasaray bugüne kadar hak etmediği bu cezayla ilgili hukuku sonuna kadar kullanmalıdır ve kullanacaktır. Değil ben, kim gelirse gelsin bu onun için bir mecburiyettir.”

“KAYNAKLAR 2023 SENESİNE KADAR TÜKETİLMİŞ”

Galatasaray’ın yeni kaynak arama ve bulma mecburiyeti olduğunu vurgulayan Dursun Özbek, “Neden? Çünkü, Galatasaray’ın kaynakları 2020, 2023 senesine kadar tüketilmiş. Sakın yanlış anlamayın, bunu söylerken, bir enkaz edebiyatı peşinde değilim. Seçildiğim günden bu yana kadar da bunu yapmadım. Hep, Galatasaray’ın mevcut şartları içinde bu darboğazdan çıkacağını söyledim, ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım hep bu yönde çalıştık. Neden inşaat? Değerli Galatasaraylılar, şöyle dünyaya bakın. Spor kulüpleri hep zora girmişler ve zordan çıkışları itibariyle de muhtelif kaynakları kullanmışlar. Bunların hepsinin başında inşaat sektörü geliyor. Yani inşaat sektörünü biz öncelik olarak getirmedik. O zaman bundan 40 yıl evvel değerli başkanlarımız, Galatasaray için Riva’yı neden satın almışlar? Hangi düşünceyle satın almışlar? Orada bir şey mi ekip biçecektik? Ben kendilerine teşekkür ediyorum, bugün Galatasaray’ın çıkışını, kaynakları tüketilmiş bir Galatasaray’ın bir çıkış projesi olarak orayı kulübüme kazandırmışlar… Ayrıca bu hep söyleniyor. Sadece benim yönetimimde değil, bizden önceki yönetimlerde de Riva ile ilgili projeler yapmışlar, tasarrufta bulunmaya çalışmışlar. Neden? Bugünkü yönetim inşaat şirketi hüviyetinde de, o zaman bu yapanlar hangi düşünceyle yapmışlar? Yeni kaynak bulmamız şart. Galatasaray’ın başarıyı yakalaması, Galatasaray’ın muvaffak olabilmesi için yeni kaynak yaratılması şart. Eğer bütün gelirleriniz temlik edilmişse ne yapacaksınız? Onun için, elbette Galatasaray bir spor kulübü, inşaat şirketi değil. Ama bugün itibariyle yeni kaynak üretmek için her türlü enstrümanı da kullanmak zorundadır” diye konuştu.

“BİLEKLİKTE 1 MİLYON 500 BİN’E KOŞUYORUZ”

Sarı-kırmızılıların mağazacılık kampanyalarında 30 milyon TL kar elde ettiğini ifade eden Özvek, “Buradan taraftarlarımıza, Galatasaray’ı seven herkese teşekkür ediyorum çünkü ilgi gösterdiniz, bize inandınız ve yaptığımız kampanyalara destek verdiniz. Çok basit bir bileklik işinde bugün 1 milyon 500 bin TL’ye doğru koşuyoruz” dedi.
Özbek, ayrıca önümüzdeki aylarda genel kurul yapılacağı ve kurulda Riva ile ilgili planlarını açıklayacağını belirtti.

“VOLEYBOLDA AVRUPA İKİNCİSİ OLDUK”

Sportif başarılar hakkında da açıklamalarda bulunan Özbek, “Bildiğiniz gibi voleybolda Avrupa ikincisi olduk. Kızlarımız müthiş bir mücadele verdiler. Galatasaray’ın vizyonunu ortaya koydular. 14 kişilik kadronun 9’u altyapıdan geldi. Biz bu kadro ile Avrupa’da başarıya koştuk. Şampiyonluğu son anda kaybettik. Onların hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ABDİ İPEKÇİ’DE KUPAYI ALACAĞIZ”

Basketbolda Eurocup’ta şampiyonluğa koştuklarını söyleyen Dursun Özbek, “Basketbolcularımız müthiş bir özveriyle, Galatasaray’a sevdalarından, formanın hakkını vermelerinden kaynaklanıyor. Önümüzdeki hafta ilk maçı Fransa’da oynayacağız. İkinci maç burada. Ben şampiyon olacağımıza yürekten inanıyorum. Abdi İpekçi’de kimse kupayı bizden alamaz. Abdi İpekçi’de bu kupayı da alacağız. Değerli koçumu ve oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

“FUTBOLDA BAŞARISIZLIĞIN ÇEŞİTLİ SEBEPLERİ VAR”

Futbol için bu dönemde başarısız olduklarını açıklayan Özbek, “Başarısızlığın çeşitli sebepleri var. Bunların başında UEFA ile olan yargılama süreci geliyor. Bunlardan dersler de çıkardık. Şimdi önümüzdeki hafta 2016 için futbolda neyi planladığımızı size açıklayacağım” ifadelerini kullandı.
Bu akşam oynanacak Fenerbahçe derbisinde oyuncularına güvendiği söyleyen Özbek, “İki gündür onlarla beraberdim. İnançları tam, moralleri yerinde” dedi. 

Google+ WhatsApp