Freşa Hedef Büyüttü

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Çakırmelikoğlu Maden Suşu işletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, bünyelerindeki ´Freşa´ markalı içecek grubunun artık iç ve dış piyasada çok

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Çakırmelikoğlu Maden Suşu işletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, bünyelerindeki ´Freşa´ markalı içecek grubunun artık iç ve dış piyasada çok daha yaygın dağıtım ağına kavuşacağını söyledi.
Kimsenin yabancı olmadığı içecek türü üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Hasan Çakırmelikoğlu, Türkiye´de 150 dağıtım bayisinde ve 25 ayrı ülkede faaliyet gösterdiklerini söyledi. Türkiye´de kendi alanlarında modern, şeffaf ve otomasyon sistemiyle üretim yaban ilk firmalar arasında yer aldıklarını belirten Çakırmelikoğlu "Ülkemizde insan gücünü en az sayıda kullanan maliyeti düşüren firmayız.Giresun ve Bursa´da bulunan her iki ayrı üretim fabrikamızda saatte 300 milyon şişe dolumu yapılmaktadır. 25 ülkeye ihracat yaptığımız gibi ülkemizde de 150 dağıtım bayimizle çalışmaktayız. Şirketimizin geçen yıl yaklaşık 50 milyon dolarlık cirosunun yüzde 35´i ise ihracattan ülkemize gelen dövizdir. Hedefimiz ise ihracat yaptığımız ülkeleri artırarak ciromuzu 100 milyon dolarlara ulaştırmaktır. daha fazla ülkeye ihracat yapmanın yanı sıra ülkemizdeki dağıtım ağımızı genişletmektir. Ortadoğu ve Asya ülkelerine ihracatta Giresun´daki fabrikamız üretim yaparken, Avrupa ülkelerine ise Bursa´daki firmamızla çalışmaktayız. Avrupa´daki ülkelere daha fazla ihracat yapmakta hedeflerimiz arasındadır" dedi.
Kendi alanlarında lider bir firma olduğunu da belirten Çakırmelikoğlu, maden suyu ve aromalı içeceğin sırrını da açıkladı. Çakırmelikoğlu "Her içecek türünün kendi bir sırrı vardır. Mesela asitli içecekler grubunda bir marka bizim ürünü yapmaya çalışmış fakat kendi alanında lider olmasına rağmen bizim içecekteki başarıyı yakalayamamıştır. Bu konuda Freşa´da maden suyu ve aromalı içecekler grubunda bir lider durumuna gelmiştir. Bu başarı, ürünlerin aroma tipi ve maden suyunun niteliğinde gizlidir" diye konuştu.
(AB-ÖS-Y)

20.10.2014 14:04:34 TSI

Google+ WhatsApp