Fatih'te can pazarı!

Fatih’te Afrika uyruklu vatandaşların kaldığı bir apartmanda çıkan yangında can pazarı yaşandı. Nedeni henüz belirlenemeyen yangında 5’i ağır toplam 10 kişi yaralandı.

 

Fatih Aksaray Mahallesi Manastırcı Rıfat Sokak üzerinde meydana gelen yangın iddialara göre şöyle gelişti. Sabah saat 05.45 sıralarında yabancı uyruklu vatandaşların kaldığı bir apartmanda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Çıkan yangın nedeniyle kısa sürede bütün apartmanı dumanlar sardı.

Bütün katlara yayılan duman nedeniyle apartman içerisinde büyük panik yaşandı. Can havliyle vatandaşların camlardan aşağıya atladığı öğrenildi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Fatih, Kocamustafapaşa, Eminönü İtfaiye Amirliği ekipleri ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri sepet yardımıyla üst katlarda mahsur kalan 33 vatandaşı tahliye etti.

Yangın nedeniyle yaralanan ve dumandan etkilenen vatandaşlar olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Tahliye çalışmalarında görevli olan iki itfaiye eri ise dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen itfaiye erlerine ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Yapılan müdahalenin ardından nefes almakta güçlük çeken bir itfaiye eri hastaneye kaldırıldı.

Dumanların bütün binayı sardığını ifade eden bir vatandaş ’’Ben karşıdaki binada oturuyorum. Dumanların çıktığını camdan gördüm. Üç - dört kişinin aşağıya düştüğünü gördüm. Çok fazla alev yoktu. Fazlasıyla duman vardı. Yere düşende çok oldu’’ ifadelerini kullandı.

Elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangınla ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı.

Google+ WhatsApp