Evlerinde mahsur kalan hasta ve yaşlılar nefes kesen operasyonla kurtarıldı

Sokağa çıkma yasağının 13’üncü gününde devam ettiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde, evlerinde mahsur kalan hasta ve yaşlı vatandaşlar, özel harekat polisleri tarafından düzenlenen nefes kesen operasyonla kurtarılarak, zırhlı araçlarla hastaneye götürüldü. Teröristlerin, polisin hasta vatandaşları evlerinden çıkarmaya çalıştığı sırada patlattığı bomba, İHA kameraları tarafından kaydedildi. İlçede, 13 gündür teröristlerle çatışan polisin kararlı olduğu gözlendi.

Terör örgütü PKK mensuplarının, açtıkları hendek, kurdukları barikat ve yaptıkları terör eylemleri yüzünden hayatın felç olduğu Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 13’üncü gününe girdi. 13 gündür ilçede terör örgütüne karşı amansız bir mücadele yürüten güvenlik güçleri, operasyonlarını sıklaştırdı. Birçok mahallede eş zamanlı operasyon düzenleyen özel harekat polislerinin kararlı bir şekilde terörle mücadele ettikleri gözlendi. 

İlçede, bir taraftan teröristlerin açtıkları hendekleri kapatmaya çalışan, diğer taraftan da teröristleri etkisiz hale getirmeye çalışan polis, evlerinde mahsur kalan hasta ve yaşlı vatandaşları hastaneye götürmek için nefes kesen bir operasyon düzenledi. Çatışmaların yoğunlukla yaşandığı Abdulkadirpaşa Mahallesi’ne gelen özel harekat polisleri, önce çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Köşe başlarına zırhlı araçlar yerleştirilirken, özel harekat polisleri Tekin Sokak'ta bulunan evlerinde mahsur kalan 80 yaşındaki Şerife Aşkın ve 70 yaşındaki Halime Yavuz’u kurtarmak için evlerine girdi. Bu sırada teröristler tarafından polise ateş açılırken, kısa süreli çatışma yaşandı. Polis, hasta vatandaşları evlerinden çıkarmaya çalışırken, teröristler tarafından tuzaklanmış bir el yapımı bomba da buldu. Bomba, uzmanlar tarafından incelendikten sonra, kontrollü bir şekilde patlatılırken, İHA patlama anının saniye saniye görüntüledi. Güvenli bir şekilde evlerinden çıkarılarak, zırhlı araçlara bindirilen ve hastaneye götürülen yaşlı vatandaşlar, polise dua etti. 

Öte yandan, ilçenin diğer bölgelerinde de terör örgütü PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyon, bugün de devam etti. Birçok hendek ve barikatın etkisiz hale getirildiğinin görüldüğü ilçede, zaman zaman güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar yaşanıyor.  

Google+ WhatsApp