Esnaf şişirilen elektrik faturaları karşısında çaresiz, yetkililer sessiz

Esnaf şişirilen elektrik faturaları karşısında çaresiz, yetkililer sessiz

KCETAŞ (Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş), pandemi sürecinde birken elektrik kullanım bedelini 14 ay sonra üstelik bugünkü zamlı tarifeden faturalandırdı. Okunmadan yazıldığı için hem çok yüksek, hem de zamlı tarife, başta küçük esnaf olmak üzere aboneleri şaşkına çevirdi. Virüsten çok ekonomik sıkıntılarla mücadele etmek zorunda olan küçük esnaf bu mağduriyetin giderilmesini istedi.

KCETAŞ YÜKSEK FATURALARLA BIKTIRDI

Kayseri’de pandemi nedeniyle sayaç okuma personelinde kısıtlamaya giden KCETAŞ, KEPSAŞ (Kayseri Elektrik  Perakende Satış A.Ş) yaklaşık 14 ay sonra abonelerine toplu fatura göndermeye başladı. Bu süreçte kapalı olduğu için iş yapamayan ve ayakta durmakta güçlük çeken esnaf, yüklü faturalarla birlikte daha da çaresiz bırakıldı. Faturaların sayaç okumadan afaki yazıldığı ve çok yüksek olduğu iddia edildi.

Elektrik sayaçları okunmadan fatura kesildiğini ve toplu faturalarla zor durumda kaldıklarını belirten esnaf, “Pandemi ve Hıfzısıhha kurulu kararlarıyla zaten 14 aydır iş yapamıyoruz. Ayakta durmakta zorlandığımız bu süreçte, esnafa destek olmak yerine 14 aylık fatura gönderen KCETAŞ, işlerimizi daha da çıkmaza soktu. Ençok bu süreçte desteğe ihtiyacı olan esnaf, kirasını mı ödesin, personel giderlerini mi karşılasın? Esnafın sıkıntısı yetmezmiş gibi, bir de KCETAŞ devreye girdi. Son gelen faturalar hepimizi çaresiz bıraktı? Ne yapalım, kepenk mi indirelim?” diye dert yandı.

Sayaç okumadan gönderilen ve şişirilen faturalar nedeniyle tepki gösteren bir başka esnaf ise, “Masa başında yazdıkları faturaları bu koşullarda ödememiz mümkün değil. Gerçek değerleri okuyup abone numarasıyla gittiğimizde ‘yanlışlık yapılmış olabilir, düzeltilir’ diyorlar. Bir de gerçekten okumuş gibi faturalara sayaç okuma bedeli ekliyorlar. Maalesef esnafın içinde bulunduğu durumun ya da çektiği sıkıntının farkında bile değiller” diye konuştu.

KCETAŞ yetkilileri ise konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakırken, pandemi sürecinde personel azaltıldığı için sayaçları okuyamadıklarını, belli bölgelerde 14 ay abonelere fatura gönderemediklerini bu yüzden de zaman zaman sıkıntı yaşandığını dile getirdiler.

Google+ WhatsApp