Erzurum´da İzinsiz Yürüyüş Yapan Konutzedelere Polis Müdahalesi

Erzurum´da ruhsatı olmadığı gerekçesiyle belediye tarafından inşaatı durdurulan siteden daire alan vatandaşlar izinsiz yürüyüş yaptı. Polis, belirli bir kısımdan sonra yürüyüşe müdahalede bulunurken b

Erzurum´da ruhsatı olmadığı gerekçesiyle belediye tarafından inşaatı durdurulan siteden daire alan vatandaşlar izinsiz yürüyüş yaptı. Polis, belirli bir kısımdan sonra yürüyüşe müdahalede bulunurken bir babanın 3 yaşındaki çocuğunu kucağına alarak TOMA´nın önüne kendini siper etmesi dikkat çekti.
Palandöken ilçesinde 2 bin konut yapılması planlanan ancak daha sonra ruhsat gerekçesiyle inşaatı durdurulan siteden konut alan vatandaşlar, mağduriyetlerini duyurmak için başlattıkları eylemleri bugün de yürüyüşle sürdürdüler. Yenişehir semtinden başlayan yürüyüşe polis ekipleri E 80 Karayolu üzerinde müdahalede bulundular. Yolu trafiğe kapatmaya çalışan vatandaşlarla polisler arasında zaman zaman kovalamaca ve gergin anlar yaşandı. Polis tazyikli su sıkarak grubu kontrol altına almaya çalıştı.
Bu sırada 3 yaşındaki çocuğunu kucağına alarak TOMA´nın önüne geçen bir kişi dikkatleri çekti.
Erzurum İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, grubu ikna etmeye çalıştı. Grup daha sonra DGM Kavşağına kadar yürüyerek burada bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. Gruptan bazılarının bir işyerine yönelik yumurta atarak protesto da bulunması da dikkat çekti.
Gruptakilerin eylemi üzerine yolun ulaşıma kapanması ise trafikteki sürücüleri kızdırdı. Bazı sürücüler eylemcilere hakarette bulunarak trafik polisleriyle tartıştılar.
(AA-AA-Y)

26.10.2014 16:53:13 TSI

Google+ WhatsApp