Erü´de Gözatim Altında Tutulan Hacı Adayının Tetkiklerinde Mers Virüsüne Rastlanmadı Kayseri

Kayseri´de Hac görevini tamamladıktan sonra MERS hastalığı şüphesiyle gözetim altında tutulan 67 yaşındaki A.K.´nın tetkiklerinde MERS virüsüne rastlanmadığı bildirildi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fa

Kayseri´de Hac görevini tamamladıktan sonra MERS hastalığı şüphesiyle gözetim altında tutulan 67 yaşındaki A.K.´nın tetkiklerinde MERS virüsüne rastlanmadığı bildirildi.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimliği tarafından yapılan yazılı açıklamada konu ile ilgili olarak şu bilgiler verildi:
"Hastanemiz Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Servisi İzolasyon Odasında, MERS hastalığı şüphesiyle gözlem altında tutulan A.K. adındaki 67 yaşındaki erkek hastanın Ankara´da yapılan detaylı tetkiklerinde sonuçlar sevindirici çıktı. Hastada "MERS" virüsüne rastlanmadı.
Bilindiği üzere; 22.10.2014 günü gece saatlerinde Hastanemiz Acil Servisine 112 Ambulans ile ateş, halsizlik, öksürük, balgam şikâyetleri ile A.K.(67) adında erkek hasta getirilmiş. Hikâyesinde hacdan döndükten sonra bahsi geçen şikâyetler oluştuğu öğrenilen hasta, acildeki müdahalenin ardından MERS hastalığı şüphesi ile Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Servisimiz İzolasyon Odasında takip altına alınmıştı. Hastanın 4 gün süren, hem hastanemiz, hem de Ankara´daki ileri tetkiklerinde ise MERS virüsü taşımadığı sonucu ortaya çıktı. Hasta, tedavisinin tamamlanmasının ardından kliniğimizden taburcu edilecek."
(AÖ-Y)

27.10.2014 13:22:36 TSI

Google+ WhatsApp