ERÜ Tıp Fakültesi 44. Dönem Mezunlarını Verdi

ERÜ Tıp Fakültesi 44. Dönem Mezunlarını Verdi

Vali Süleyman Kamçı, Erciyes Üniversitesi (ERÜ)Tıp Fakültesi 44. Dönem mezuniyet törenine katılarak 260 öğrencininmezuniyet coşkusuna ortak oldu.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine, Vali Kamçı, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, akademisyenler ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Kamçı, törende yaptığı konuşmada, uluslararası, ulusal ve bölgesel öncelikli sağlık sorunlarını bilen, toplumun ihtiyacını gözeten, araştırma ve hizmet üretebilen, iyi iletişim kurabilen, yöneticilik ve liderlik özelliği gösterebilen hekimler yetiştirmeyi amaçlayan Tıp Fakültesinin, standartlarını her geçen gün yükseltmeye devam ettiğini ifade ederek, mezun olan tüm öğrencileri tebrik etti.

Yaşamımız boyunca sahip olabileceğimiz en değerli şeyin sağlık olduğunu vurgulayan Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

“Sağlığın değerini ancak onu kaybedince anlarız, tekrar kazanmak için ise sağlığımızı siz değerli hekimlere emanet ederiz.Hekim hikmet sahibidir, ancak tıp ilmi baş döndürücü bir hızla ilerlemektedir. Bu nedenle sizler de kendinizi dinamik tutabilmek için ömür boyu öğrenmeye, araştırmaya devam etmelisiniz.Sevgili öğrenciler, bu önemli bölümde eğitiminizi tamamlayarak mezuniyete hak kazandınız. Sizlerin yaşadığı heyecana ve mutluluğa ortak olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim.Öğrencilerimizin kıymetli anne-babaları ve yakınları, sizler de bu zorlu süreçte çocuklarınıza verdiğiniz maddi ve manevi destekleri esirgemediniz.Tüm yaşamları boyunca, vatanımıza ve milletimize hayırlı evlatlar olarak çocuklarınızla gurur duymanızı diliyor ve sizleri de tebrik ediyorum.”

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında, Erciyes Üniversitesi’nin genç bir üniversite olduğunu ve 40 yıl da büyük işler yaptıklarınıifade ederek, “Erciyes Üniversitesi bu yıl 40. Yılını kutluyor. Tıp Fakültesi ise 50. Yılını kutluyor. 40 yaş üniversiteler için genç bir yaş olarak kabul ediliyor. Erciyes Üniversitesi 40 yıl gibi kısa bir süre içerisinde kendisini hem Türkiye’de hem dünyada kabul ettirmiş ülkemizin en iyi üniversitelerinden biri haline gelmiştir. Üniversitemizin kısa süre içerisinde kat ettiği mesafede katkıları olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından mezun olan 260 öğrencinin Hekimlik Yemini ettiği tören, mezun öğrencilerin diplomalarını alıp keplerini havaya atmasıyla son buldu.

Google+ WhatsApp