Erü Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven:

Erü Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven:

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, "Şuan için yeni bir fakülte gündemimizde yok. Zaten yeterince büyük olduğumuzu düşünüyoruz. Hatta bundan sonra küçülmede söz konusu olabilir." dedi.
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Rektör Güven, her dönemde basın mensupları ile iyi ilişkiler kurduklarını söyledi. Güven, "Yıllardır üniversitemizde idarecilik yapıyoruz. Bu süreçte hem Kayseri basını ile olsun hem de ulusal basınla olsun ilişkilerimiz iyi oldu. Bütün basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Üniversitemizin gelişmesi için, tanıtılması için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bu ilişkilerimizin devam etmesi hem üniversitemize hem şehrimize hem de ülkemize olan katkıları birlikte yapmak ve bunları bütün ülkeye duyurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Önümüzdeki rektörlük döneminde de bu iyi ilişkiler devam edecektir. Son yıllarda olduğu gibi bundan sonrada kapılarımız her zaman basın mensuplarına açık olacak. Genellikle şeffaf bir yönetim gösteriyoruz. Yaptığımız icraatları ve faaliyetleri ve organizasyonlarımızı biz basına açık olarak yapmaya çalışıyoruz. Bunlara basın mensupları gerekli katkıları sağlıyorlar. Bundan sonrada böyle olacak." ifadelerini kullandı.
Güven, "Gündemimizde yeni bir fakülte yok. Daha önceki dönemlerde sözü verilmiş ve binaları yapılmış meslek yüksek okulları var. Onlarla ilgili çalışmalarımız var. En son YÖK’ten Pınarbaşı Meslek Yüksek Okulu ile ilgili izin geldi. Şimdi onun çalışmalarını yapıyoruz. Bu yıl yetişmez ama önümüzde ki yıl orada öğrenci alımı olabilir. Bünyan kağıt üzerinde kurulmuştu ama fiziksel mekan sorunu vardı. Orayı ziyaret edip incelemelerde bulunacağız. Yahyalı binasının tamamlandığını söylediler. Şuan için yeni bir fakülte gündemimizde yok. Zaten yeterince büyük olduğumuzu düşünüyoruz. Hatta bundan sonra küçülmede söz konusu olabilir. İhtiyaç olan bölümleri açıyoruz. Açılmış olan ama bugüne kadar öğrenci almadığımız bölümlere öğrenci alımı söz konusu olabilir. En son yönetim kurulundan karar çıkmıştı ve YÖK’e yazı yazıldı." diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise, "Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, "Hocamızı daha önce dekan olarak burada ağırlamıştık. Bugün ise rektör olarak misafir ediyoruz. O dönemle bu dönem arasında da bir şey değişeceğini düşünmüyorum. Çünkü o zamanda da gazeteciler olarak iyi ilişkiler içerisindeydik. Bundan sonrada ilişkilerimizin artacağını düşünüyorum. En azından tanıdığımız hocamızın rektör olması, bu süreci bizim için kolaylaştıracaktır." şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp