Ermeni Cemaati Kayseri'de

Ermeni Cemaati Kayseri'de Miçing Ayininde Buluştu

Ermeni cemaati, yedi haftalık Paskalya orucunun ortasına denk gelen Miçing Ayini (oruç ayini) için Kayseri’deki Surp Krikor Lusaroviç Kilisesi’nde buluştu.
Yedi hafta süren “büyük oruç” sürecinin ortalanması anlamına gelen ve bu yıl Mart ayının ilk haftasına denk gelen Miçing Ayini dolayısıyla bu yıl da Kayseri’deki Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nde ayin düzenlendi. Çoğunluğu İstanbul’dan ve diğer kentlerden Ermeni vatandaşların katıldığı ayini Kıdemli Peder Miron Ayvazyan yönetti. Peder Miron Ayvazyan, Türkçe verdiği vaazda geçtiğimiz yıldan bu yana onarılmayan kilise duvarının onarılması için çağrıda bulundu.
Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Zadik Toker de, geçtiğimiz yıldan bu yana yıkık halde bulunan kilise duvarının onarılması için Yüksek Anıtlar Kurulu’na başvurmalarına rağmen olumlu bir sonuç alamadıklarını söyledi. Projenin tekrar düzeltilmesi için sürekli kendilerine gönderildiğini belirten Toker, kısa zamanda sonuca ulaşmayı umduklarını kaydetti.

Google+ WhatsApp